کتاب اسکندر و آب حیات جلد هشتم کتابهای قصه های تصویری از الهی نامه، اثر مژگان شیخی است که انتشارات قدیانی منتشر کرده است.
در جامعه امروزی ما یکی از مباحث مطروحه در حوزه مطالعه کتاب در گروه سنی کودکان، خواندن آثار کلاسیک فارسی است. بنا بر همین ایده بسیاری از کارشناسان معتقدند باید آثار کلاسیک فارسی را به زبانی ساده برای مخاطبان کودک برگرداند.
فرید الدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران نام آور در پایان قرن ششم و آغاز قرن هفتم هجری است. او در نیشابور به دنیا آمد و در هنگام حمله ی مغول ها به قتل رسید.
الهی نامه ی عطار شامل حکایت های کوتاه و بلند منظوم است. همه ی این حکایت ها در بین یک داستان اصلی است. پدری شش پسرش را جمع می کند و از آرزوهایشان می پرسد. آنها می خواهند جادوگر و کیمیاگر شوند، یا با دختر شاه پریان ازدواج کنند و... پدر می فهمد که این آرزوها آنها را به خوشبختی نمی رساند و راه درست زندگی نیست. پس با آنها به صحبت می نشیند و گفت و گو می کند. او برای اینکه درستی حرف هایش را نشانشان بدهد و مجموعه ی این حکایت ها و مثال ها الهی نامه را تشکیل می دهد.
الهی نامه شامل دویست و هشتاد دو حکایت منظوم است. دوازده حکایت شیرین و آموزنده از این کتاب ارزشمند به نثر ساده و روانی برگردانده شده و برای کودکان بازآفرینی شده است.
این کتاب با عنوان «اسکندر و آب حیات» جلد هشتم این مجموعه را تشکیل می دهد. قلم سرکار خانم «مژگان شیخی» و تصویرگری آقای «حسن عامه کن» داستان این کتاب را خواندنی تر کرده است.
گزیده کتاب
اسکندر وقتی متوجه شد که طبل پاره شده، امیر را سرزنش کرد و از کارش خیلی ناراحت شد. ولی کار از کار گذشته و طبل، پاره شده بود. اسکندر و سپاهیانش از خانه بیرون آمدند و دوباره به راه افتادند. این بار می خواستند آب حیات را پیدا کنند. رفتند و رفتند تا به هندوستان و سپس سرزمینی به نام تاریکی رسیدند. آن ها در تاریکی جلو می رفتند و نمی دانستند به کجا می روند و راه از کدام طرف است. واقعا گیج شده بودند. اسکندر و سپاهیانش سرگردان مانده بودند که...