ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن

تاریخ فلسفه کاپلستون - جلد اول: یونان و روم (سروش)

دسته بندی: فلسفه

ناشر: سروش

نویسنده: فردیک چارلز کاپلستون

ویراستار: اسماعیل سعادت

سال نشر: 1400

تعداد صفحات: 602

1
امتیاز
2
نفر
4 از 5
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

مجموعه تاریخ فلسفه اثر فردریک کاپلستون یکی از برجسته ترین آثار کلاسیک در زمینه تاریخ فلسفه است که در 9 جلد به نگارش درآمده است. این مجموعه یکی از معتبرترین و بزرگترین تاریخ فلسفه هاست که از حیث عمق و و مستند بودن و جامعیت جزو بهترین هاست. این دوره 9 جلدی که به همت عده ای از مترجمان زبده به فارسی ترجمه شده است، مجموعه ای را در دسترس خوانندگان فارسی زبان قرار می دهد که تا حد زیادی می تواند آنان را از متن های دیگر بی نیاز سازد، زیرا هدف نگارنده این بوده است که سیر تحول فلسفه را از آغاز تا اواخر قرن بیستم با زبانی ساده و روان برای خواننده تحصیل کرده معمولی بیان کند.

این مجموعه به همت عده ای از مترجمان زبده از جمله سیدجلال الدین مجتبوی، عبدالحسین آذرنگ، اسماعیل سعادت، داریوش آشوری، غلامرضا اعوانی، ابراهیم دادجو، بهاءالدین خرمشاهی و امیرجلال الدین اعلم به فارسی ترجمه شده است.

جلد اول از مجموعه تاریخ فلسفه با عنوان از یونان و روم، به شرح فلسفه های باستان مربوط می شود. این مجلد در 5 بخش کلی نوشته و تدوین شده است. عناوین این بخش ها به ترتیب عبارتند از:
فلسفه پیش از سقراط
دوره سقراطی
افلاطون
ارسطو
فلسفه بعد از ارسطویی

سرفصل های بخش نخست کتاب به این شرح است: «مهد فکر غربی: ایونیا»، «پیشگامان: نخستین فلاسفه ایونی»، «جمعیت فیثاغوریان»، «پیام هراکلیتس»، «واحد پارمنیدس و ملیسوس»، «دیالکتیک زنون»، «پیشرفت آنکساگوراس» و …

مهم ترین سرفصل های بخش دوم کتاب نیز از این قرار است: «سوفسطائیان»، «سقراط» و «حوزه های کوچک سقراطی».

همچنین «زندگی افلاطون»، «آثار افلاطون»، «نظریه معرفت»، «نظریه مُثُل»، «نظریه اخلاقی»، «نظریه هنر»، «فیزیک افلاطون» و «آکادمی قدیم» عناوین مهم ترین سرفصل های بخش سوم کتاب است.

کاپلستون در بخش چهارم کتاب نیز در هفت فصل به معرفی و شرح و بررسی منظومه فکری ارسطو پرداخته است. عناوین این فصول به ترتیب عبارتند از: «زندگی و آثار ارسطو»، «منطق ارسطو»، «مابعدالطبیعه ارسطو»، «فلسفه طبیعت و روان شناسی»، «علم اخلاق ارسطو»، «سیاست»، «زیبایی شناسی ارسطو» و «افلاطون و ارسطو».

در بخش انتهایی کتاب نیز مباحثی چون «مذهب رواقی قدیم»، «حوزه اپیکوری»، «شکاکان قدیم و آکادمی های متوسط و جدید»، «حوزه رواقی متوسط»، «حوزه رواقی متاخر»، «حوزه نوفیثاغوری»، «حوزه افلاطونی متوسط»، «فلسفه یهودی ــ یونانی»، «مذهب نو افلاطونی فلوطینی»، «دیگر حوزه های نو افلاطونی» و… طرح شده اند.

کاپلستون در مقدمه کتاب خود نیز به طرح مباحثی چون چرایی اهمیت مطالعه تاریخ فلسفه، ماهیت تاریخ فلسفه، چگونگی مطالعه تاریخ فلسفه و همینطور چیستی فلسفه باستان پرداخته است.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام