هدف از نگارش این کتاب، پژوهش درباره وقف پول و آثار اقتصادی آن در بهبود شرایط اشتغال و افزایش درآمد جوامع اسلامی است. باوجود آنکه بحث وقف پول و کیفیت آن در فقه اسلامی مورد توجه بوده است، اما به سبب برخی دشواری ها، کشورهای اسلامی نتوانستند از ظرفیت بالقوه آن به طور کارآمد و مفید بهره مند شوند، از این رو نتایج این تحقیق که بر پایه روش استنادی- پیمایشی به انجام رسیده، می تواند ماخذ مناسبی برای دستیابی به سیاست اقتصادی مطلوب و مستقل بر مبنای فقه اسلامی و راهگشای پژوهش های حوزه و دانشگاه باشد.
کتاب «بررسی فقهی وقف پول»، تحقیقی مستند در مورد وقف پول و آثار اقتصادی بالقوه آن در جوامع اسلامی است. مولفان این اثر، نظر به سابقه وقف پول در فقه اسلامی با عنوان «وقف الدراهم و الدنانیر»، ضمن تمرکز بر دیدگاه فقیهان و مراجع تقلید، ادله مشروعیت وقف پول را بررسی کرده اند. این مولفان همچنین، موانع وقف پول را با تاکید بر دیدگاه مراجع تقلید، تحلیل و بررسی کرده و سرانجام به جواز وقف پول بر اساس آموزه های اسلامی رسیده اند.
این اثر در 3 فصل، با عناوین «ادبیات موضوع، تعریف واژگان و مفاهیم اولیه»، «امکان سنجی وقف پول از منظر فقهی» و «راه های به کارگیری وقف پول و آثار اقتصادی ناشی از آن با تاکید بر فقر و اشتغال» تهیه و تنظیم شده است.