«پوشاک در ایران زمین» اثری است مصور به اهتمام «پیمان متین» که «از سری مقالات دانشنامه ایرانیکا» به نگارش درآمده است. در تدوین این مجموعه ی فاخر که بر اساس مستندات و پژوهش های علمی گردآوری شده، آثار نویسندگان برجسته ای توسط «پیمان متین» برگزیده و بازگردانی شده تا «پوشاک در ایران زمین» آن چنان که شایسته ی شناختن است به خوانندگان معرفی گردد.
اثر پس از پیشگفتار و مقدمه ای در معرفی «دانشنامه ایرانیکا»، در بیست و هشت فصل تنظیم شده که با پوشاک و لباس در زمان مادها و سلسله ی هخامنشی آغاز می گردد.
«پیمان متین» سیر تاریخی «پوشاک در ایران زمین» را دنبال نموده و پس از آن پوشاک در دوران اشکانیان، ساسانیان و دوران پیش از اسلام در بخش های شرقی ایران مورد بررسی قرار می گیرد. سپس پوشاک سغدیان و طایفه های ایرانی مقیم در قفقاز و دریای سیاه و همچنین در دوران غلبه ی اعراب و سپس حمله ی مغول تجزیه و تحلیل می شود. بعد از بررسی پوشاک در زمان استیلای مغول ها و تیموریان، نوبت به دوره ی صفویه و قاجاریه و پهلوی می رسد و البسه ی نظامی به طور ویژه در دوران قاجار و پهلوی زیر ذره بین قرار می گیرد. «پیمان متین» از پرداختن به پوشاک در افغانستان، هزاره و تاجیکستان هم دریغ نکرده و پس از آن به پوشاک قومیت های مختلف در ایران نظیر پوشاک اقوام ترک، لر، کرد، بلوچ، ترکمن، قشقایی و ساکنان کرانه ی دریای خزر و خلیج فارس پرداخته است.
از بخش های ارزشمند کتاب «پوشاک در ایران زمین»، واژه نامه ی آن است که واژه های تاریخی مربوط به «پوشاک در ایران زمین» را در برداشته و در کنار آن تطابق اصطلاحات در بین گروه های قومی ایرانی و همچنین بخشی مربوط به ضمائم نظیر کمربند، کندیز، چادر، عبا و عمامه ارائه شده است.