کتاب فهم همجنسگرایی و راهنمای والدین برای پیشگیری از آن، نوشته دکتر جوزف نیکولوسی است و با ترجمه محسن بدره در انتشارات منتشر شده است. شاید بتوان گفت همجنس گرایی یکی از مسائل دیرپای همه فرهنگ هاست. فرهنگ ما نیز، چنانکه در بسیاری جوامع دیگر، در ساحت های مختلفی از زندگی واقعی و گفتمان عمومی گرفته تا ادبیات، هنر و ... دیرزمانی است که با این مساله دست به گریبان است.
وجود این مساله اجتماعی با شیوعی که در تاریخ زندگی بشر دارد و داده های تاریخی فرهنگ ملل به آن گواهی می دهد، در جامعه ایرانی امر غریبی نیست، اما آنچه که ذهن پرسشگر به آسانی با آن کنار نمی آید، عدم شناخت کافی و یا حتی عدم تلاش کافی برای شناخت این مساله است.
و نبود آثاری که بتوانند ابعاد اجتماعی، فرهنگی، ارتباطی و روانی این مساله را برای خواننده روشن کنند، در کنار وفور آثاری که به پیروی از جریان رایج علوم انسانی غرب معاصر به عادی نمایی و عادی سازی آن اهتمام دارند، ایجاب می کند که از ابعاد گونه گون این مساله، به ویژه بعد روان شناختی آن پرسش گری صورت گرفته و در پی پاسخ باشیم.
بنابراین مخاطبان این کتاب به طور عام، همه کسانی اند که می خواهند برای پرسش های «همجنس گرایی چیست؟ چگونه اتفاق می افتد؟ چگونه شناخته می شود؟ چگونه درمان می شود؟ چه تمایزی با کودک بارگی دارد؟ روان شناسان درباره آن چه می گویند؟ چه رویکردهای متفاوتی در میان روانشناسان درباره آن وجود دارد؟ واقعیت های همجنس گرایی در غرب چیستند؟ رواج این مساله چه پیامدهایی را به جا گذاشته است؟ چه ابعاد ترویجیِ هنری و رسانه ای دارد؟ مولفه های همجنس گرایی مذکر با همجنس گرایی مونث کدامند؟ و ... » پاسخی بیابند. اما به طور خاص، 1) علاقه مندان به ابعاد روان شناختی همجنس گرایی همچون روان شناسان، روان پزشکان و مشاوران؛ 2) پدر و مادرها، به ویژه پدر و مادرهای کودکانی که آشفتگی جنسیتی دارند؛ و 3) آموزگاران، مربیان و سیاست گذاران و فعالان فرهنگی در زمینه فرهنگ جنسی را می توان از مخاطبان اصلی این کتاب نام برد.
نویسنده اصلی کتاب فهم همجنسگرایی و راهنمای والدین برای پیشگیری از آن، دکتر جوزف نیکولوسی، روان شناسی است که سال ها تجربه درمان همجنس گرایی را به همراه دارد و آثار مکتوب فراوان و همچنین حضور رسانه ای فراگیری را در زمینه شناخت و درمان همجنس گرایی داشته و دارد.