فصل اول کتاب به شاخص عدالت محوری در بانکداری اسلامی می پردازد و مبانی نظری آن را تبیین می کند و اصول و شاخص های عدالت در بانکداری اسلامی در آن مطرح می شود.
فصل دوم شاخص قرض الحسنه در بانکداری اسلامی است که ضمن اشاره به کلیات مانند مفهوم قرض الحسنه و قرض الحسنه در نگاه آیات و روایات، به قرض الحسنه و بانکداری اسلامی به طور کامل می پردازد و به سوال مهمی مانند اینکه آیا قرض الحسنه وظیفه بانکداری اسلامی بوده، اشاره و پاسخ می دهد.
مباحث دیگری مانند لزوم هماهنگی بانکداری اسلامی با اهداف نظام اقتصادی اسلامی، تجهیز منابع و سیستم بانکداری بدون ربا و روش های تخصیص منابع در قانون عملیات بانکی بدون ربا مطرح می شود.
در این کتاب سعی شده با چهار مطلب مرتبط با بانکداری اسلامی به کشف شاخص های حذف ربا، تحقق عدالت و قرض الحسنه به عنوان نمادی از ایفای مسئولیت اجتماعی پرداخته شود، این کار توسط جمعی از فضلا در حوزه انجام شده و زیر نظر پرویز داوودی معاون اسبق ریاست جمهوری به سامان رسیده است.
این کتاب دارای ویژگی های مهمی است و به بانکداری اسلامی به طور کامل می پردازد و به واکنش گروهی از روشنفکران مسلمان به نقش بانک به عنوان واسطه مالی در فضای اقتصادی تلقی شده پرداخته است.