روانشناسی دین از جمله رشته هایی است که در دوره معاصر مورد توجه اندیشمندانی قرار گرفته است که از یک سو به موضوع دین تعلق خاطر داشته اند و از سوی دیگر دلبسته دانش روانشناسی بوده اند. به علت گستردگی ادیان، در یک اثر نمی توان به تمام ادیان پرداخت. محور بحث در کتاب حاضر سه دین بزرگ خاورمیانه یعنی یهودیت، مسیحیت و اسلام و سه دین از هند یعنی آیین هندو، بودا و جین است و از این میان نیز توجه بیشتری به آیین های مسیحیت، هندو و بودا شده است.
این کتاب به طرح پرسش هایی از این دست می پردازد: - منظور از دین، معنویت، ایمان و اعتقاد چیست؟ - ماهیت تجربه دینی چیست و تا چه اندازه شیوع دارد؟ - حیات دینی چه شکلی به خود می گیرد؟ - دین از چه طریقی بر رفتار فرد و جامعه تاثیر می گذارد؟ - چرا مردم اعتقادت دینی و معنوی را توسعه می بخشند؟ - چه ارتباطی بین دین، اسطوره و نماد وجود دارد؟ - آیا تجربه های دینی و معنوی پرتویی بر ارتباط ذهن و مغز می افکند؟ - اعتقادات دینی و معنوی چه تاثیری بر سلامت جسمی و روانی دارد؟
پیش فرض نویسنده کتاب این بوده است که مزایا و منافعی که دین و معنویت برای افراد و جامعه به ارمغان آورده بیشتر از زیان های آن بوده است. کتاب حاضر در دوازده فصل تدوین شده است.