سید هادی خسروشاهی در مقدمه کتاب می نویسد: «خاطرات مستند درباره طرح ایجاد یک مرکز فرهنگی – اسلامی در اروپا از سفرهای متعدد و مکرر اینجانب به لندن نشأت گرفت. در این سفرها با حجم گسترده و باور نکردنی فعالیت های تبلیغی همه جانبه دشمنان اعم از غربی و عربی، روبرو شدم که عمدتاً بر ضد نظام نوپای جمهوری اسلامی بود. نتایج برداشت ها را همراه طرحی نظام مند، در ضرورت ایجاد یک هسته مرکزی فرهنگی – اسلامی در اروپا، تنظیم و به محضر امام خمینی (ره) و مسئولین رسمی جمهوری اسلامی ارائه و عرضه کردم که مورد قبول و پسند قرار گرفت.»
وی در ادامه می نویسد: «فعالیت اینجانب با پشتکاری شگفت ادامه یافت، ولی متأسفانه علیرغم موافقت امام خمینی و مسئولین رسمی کشور و وزارت امور خارجه که مالک زمین (مرکز پیشنهادی) محسوب می شد، سرانجام با مشکلات بی ربط اداری روبرو شدیم و تلاش ما بی ثمر ماند و در واقع یک فرصت طلایی – تاریخی، در راستای فعالیت فرهنگی – اسلامی مطابق نیازهای عصر از دست رفت... این رساله، گوشه هایی از خاطرات اینجانب مربوط به این طرح است که برای ثبت در تاریخ، همراه اسناد منتشر می گردد.»
نویسنده در این کتاب از چگونگی شکل گیری این ایده و ضرورت آن سخن می گوید و اسناد و مدارکی چون اساسنامه موقت مرکز فرهنگی – اسلامی لندن، گزارشی درباره مسلمانان انگلستان، طرح کلی مرکز فرهنگی – اسلامی لندن، طرح کلی به زبان عربی برای اظهارنظر مسلمانان مقیم لندن، طرح کلی دیگر جهت ارائه به وزیر امور خارجه، نامه به امام خمینی و موافقت کتبی معظم له و موافقت وزیر، نامه مربوط به تشکیل هیأت امنا و... و آخرین نامه از سوی هیأت امنای مرکز به وزارت خارجه را آورده است.