از جمله آثار ارزشمند و گرانبهای صدرالمتألهین، تفسیری است که وی بر کلام الهی به رشته تحریر درآورده است.
جلد ششم از این مجموعه هشت جلدی به تفسیر سوره مبارکه «سجده» و «حدید» اختصاص دارد. آثار صدرالمتألهین در تفسیر، مشتمل بر تمامی سوره ها و آیات قرآن کریم نیست و تنها بعضی از سوره ها و آیات را شامل می شود. با این وجود، تفسیر او از قرآن کریم در میان تفاسیر قرآن کم نظیر است. سوره مبارکه سجده و حدید از جمله سوره هایی است که این حکیم متأله به شرح و تفسیر آنها پرداخته و تلاش نموده پرده از چهره آیات برگیرد و اسرار آنها را هویدا سازد.
توجه به این نکته لازم است که در دیدگاه صدرالمتألهین مهم ترین و مطمئن ترین روش تفسیری، روش کشفی و ذوقی و شهودی است که از چراغ نبوت و ولایت گرفته شده باشد.
معمولاً تفسیر صدرالمتألهین بر هر آیه، با بحث زبانی و نحوی مختصری آغاز می شود سپس به بحث درباره اهمیت آیه بر اساس سنت پیامبر و امامان شیعه می پردازد. پس از آن مسائل فلسفی مندرج در آیه را مطرح می نماید و بعد از آن به توضیح راه حل خود برای آن می پردازد. ایشان در تفسیر خود بر هر آیه، آغاز تفسیر خود را با عنوان اصلی مشخص می کند و مراحل متوالی بحث فلسفی خود را با عناوین فرعی مانند «کشف الهامی»، «تبیان و بسط»، «حکمت رحمانیه» و «تبصره» ترسیم می نماید.
در پایان کتاب، مجموعه کاملی از فهرست ها (احادیث، اشعار عربی و فارسی، نام اشخاص، مکانها و اصطلاحات) برای سهولت در امر تحقیق آمده است.