در جوامع پیشرفته امروز اهداف کارکردی دانشگاه به دیوارهای کلاس درس و مرز های معمول آموزش و پژوهش محدود نمی شود و عرصه مسئولیت اجتماعی آن به حوزه های متنوعی از فضای اجتماعات ملی و بین المللی گسترش می یابد. گویی تفسیر نوین فلسفه اجتماعی دانشگاه چنین می نماید که تکاپو به وظایف متعارف علمی و تربیتی کفایت از رسالت اجتماعی دانشگاه نیست و ناگزیر باید به طیفی از فعالیت های ناظر به نیازها و مصالح و خیر و سعادت عمومی جامعه دست یازید.
مشارکت دانشگاه در ترویج فضیلت های شهروندی و صلح و رفاه و توسعه درپرتو آزاداندیشی و نقادی و نظارت عمومی ازجمله ارزش هایی است که درپرتو مسئولیت اجتماعی دانشگاه به رشد و رهایی و تعالی معنوی و مادی جامعه منجر می گردد. کتاب مسئولیت اجتماعی دانشگاه، حاصل ترجمه نه مقاله انگلیسی از نویسندگانی است که مسئله را از سویه های متفاوت بررسی و واکاوی نموده اند.
کتاب حاضر شامل 9 فصل با عناوین اهداف دانشگاه و مسئولیت های آن در برابر جامعه ، مسئولیت های اجتماعی پژوهش، دانشگاه ها و موضع گیری سیاسی، پیوند دانشگاه و اجتماع؛ مطالعه موردی، ادغام مسئولیت اجتماعی دانشگاه و بخش تجارت شرکتی به منظور رشد فراگیر در هند، مسئولیت اجتماعی دانشگاه، مسئولیت اجتماعی دانشگاه در اتحادیه اروپا، مدلی برای مسئولیت اجتماعی دانشگاهی و ارزیابی پایداری و مسئولیت اجتماعی در آموزش عالی می شود.