در این کتاب به مباحثی از جمله تعریف امر به معروف و نهی از منکر؛ پیش نیازهای این فریضه، معیار شناسی، ارتباط فریضه امر به معروف و نهی از منکر با مقوله تسامح و تساهل، عوامل تشویق کننده یا بازدارنده این فریضه پرداخته شده است.
در این جلد، مخاطبان نسبت به مخاطبان دو جلد اول و دم تخصصی تر بوده و در واقع نیاز افراد متخصص و تحصیل کرده جامعه به این امر لحاظ شده است. در این جلد به معیارهای شناخت «معروف» و «منکر» پرداخته شده و مطالب به صورت استدلالی و مبتنی بر آیات و روایت ارائه گردیده است.
مؤلف، این کتاب را در ده فصل و در بیست و چهار درس به رشته تحریر درآورده است، وی در فصل اول به تعریف امر به معروف و نهی از منکر و واژه شناسی این فریضتین پرداخته است.
نگارنده، در بخش دوم فصل اول، تعریف کاملی از امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کرده است و در صفحه 43 زیر عنوان «دیدگاه برگزیده» می نویسد: به نظر می رسد، معنای دقیق امر به معروف و نهی از منکر عبارت است از: طلب و درخواست انجام دادن واجب و طلب ترک و عدم اجرای حرام.
همچنین در فصل دوم موضوع تفاوت های امر به معروف و نهی از منکر با نظارت اجتماعی پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.
نگارنده در فصل سوم به بررسی وجوب امر به معروف و نهی از منکر از نظر شرعی و عقلی و وجوب کفایی و وجوب توصلی و تعبدی پرداخته و در درس پنجم عنوان هایی همچون: دلیل وجوب، وجوب کفایی یا عینی، واجب توصلی و تعبدی، منهی از مقدمه حرام، و شرایط علم آمر و ناهی به معروف و منکر و احتمال تأثیر را تبیین نموده است.
همچنین، نویسنده در درس ششم به بررسی موضوع هایی همچون: استمرار معصیت، مراتب امر به معروف و نهی از منکر که شامل انکار قلبی، زبانی و یدی است، می پردازد.