کتاب حاضر یکی از آثار و تألیفات صدرالدین شیرازی (ملاصدرا) است که به زبان عربی نگارش یافته است. متن این کتاب فلسفی از اثیرالدین فضل بن عمر ابهری سمرقندی از اکابر علمای نیمه دوم قرن 7 هـ.ق در فلسفه مشاء است که فیلسوفان اسلامی شروح بسیار بر آن زده اند. از جمله شرح مزجی ملاصدرا که بیشتر مقاصد مؤلف هدایة را به عربی مطرح می کند و کمتر مشرب خود را بیان می دارد، شاید از اولین آثار صدرا باشد چنانچه در این کتاب حرکت جوهریه را منکر است و بر استحاله آن اقامه دلیل می کند در حالیکه در اسفار خود با اصرار فراوان آن را اثبات و ادله استحاله را ابطال می نماید.
مطالب هدایه تحت عنوان الحکمة به دو گونه تقسیم می گردد: 1- حکمت نظری 2- حکمت عملی.
این کتاب شامل یک مقدمه و 3 قسم و یک خاتمه به شرح زیر است: 1. قسم الاول فی تعریف الحکمة: - الفن الاول: فی ابطال الجزء (شامل 10 فصل) - الفن الثانی: فی الفلکیات (شامل 8 فصل) - الفن الثالث: فی العنصریات ای العناصر و مایحدث منها من الموالید (3 فصل) 2. قسم الثانی فی الطبیعیات 3. قسم الثالث فی الالهیات: - الفن الاول فی تقسیم الوجود (شامل 7 فصل) - الفن الثانی فی العلم بالصانع و صفاته (شامل 10 فصل) - الفن الثالث فی الملائکه و اثبات العقل (شامل 4 فصل) خاتمه فی اموال النشاة الاخرة للنفس - فی بیان المعاد الروحانی - هدایة فی بیان احوال النفس - هدایة فی بیان ان الادراک و اللذة - هدایة فی بیان سعادة و شقاوة این کتاب در سال 1311 هـ.ق به چاپ رسیده است اما وضعیت نشر این کتاب نامعلوم است.
لازم به ذکر است که کتاب حاضر در 2 جلد به چاپ رسیده است و تا پایان قسم دوم در جلد اول، و باقی مباحث در جلد دوم آورده شده است.