loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

کلیاتی از اقتصاد اسلامی

ناشر دفتر نشر فرهنگ اسلامی

نویسنده غلامرضا مصباحی

تعداد صفحات : 80

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

در فصل اول کتاب مفاهیم اقتصاد، مکتب اقتصادی، انواع مکاتب اقتصادی و مقصود از اقتصاد اسلامی تشریح شده است.

در فصل دوم به اختصار مبانی فلسفی ـ کلامی اسلامی و مقایسه ی آن با مبانی فلسفی ـ کلامی اقتصاد لیبرالیستی و اقتصاد سوسیالیستی، مبانی شناخت شناسی اسلامی و مقایسه ی آن با مبانی شناخت شناسی و مبانی انسان شناسی اسلامی با دو مکتب اقتصادی دیگر مطرح گردیده است.

در فصل سوم از سه رکن اقتصاد اسلامی سخن به میان آمده که عبارت اند از: 1- مالکیت چندگانه یعنی مالکیت دولتی، عمومی و خصوصی و مقایسه ی آن با مالکیت در دو مکتب اقتصادی لیبرالیستی و سوسیالیستی، 2- «آزادی اقتصادی» در قلمرو محدود در اسلام و مقایسه آن با آزادی در اقتصاد سرمایه داری و اقتصاد سوسیالیستی، 3- «عدالت اجتماعی» در اسلام و مقایسه ی آن با جایگاه عدالت در اقتصاد سرمایه داری و اقتصاد سوسیالیستی.

در فصل چهارم از دو وصف «واقع گرایی اقتصاد اسلامی» و «اخلاقی بودن اقتصاد اسلامی» در هدف و روش بحث می شود و با واقع گرایی و اخلاقی بودن دو اقتصاد لیبرالیستی و سوسیالیستی به طور مختصر مقایسه می گردد.

در فصل پنجم از ده شاخص سخن گفته می شود. 1- جایگاه دولت در اقتصاد 2- جایگاه بخش غیر دولتی در اقتصاد 3- اشتغال کامل سرمایه ها، نیروی انسانی و منابع انسانی 4- عدالت در توزیع ثروت 5- جمع بین عدالت و کارآیی 6- حذف کامل ربا، 7- برقراری قوام در مصرف 8- حاکمیت اخلاق بر روابط اقتصادی 9- فراوانی نعمت های مادی ناشی از ایمان و تقوای مردم 10- رشد مادی همراه با تعالی معنوی.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما