نویسنده این اثر کوشیده است با جستجو در خاطرات مرحوم آیت الله خزعلی که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده، تصویری ساده و همه فهم و در عین حال کامل از تمامی برهه های حیات ایشان ارائه دهد تا نسل های جوان امروز و آیندگان با ابعاد مختلف شخصیت و تلاش های علمی و مبارزات آیت الله خزعلی آشنا شوند.
صفحات ابتدایی کتاب حاضر شامل زندگی نامه، مبارزات و فعالیت های آیت الله خزعلی در جریان نهضت امام خمینی و انقلاب اسلامی است. دوران کودکی آیت الله خزعلی، تحصیلات، ماجرای هجرت وی به مشهد و قم و حضور در درس فقه آیت الله بروجردی، ارتباط او با آیت الله کاشانی و فدائیان اسلام و ... بخشی از مطالب مطرح شده در این بخش از کتاب است.
نویسنده در صفحاتی از کتاب حاضر به بررسی مواضع آیت الله خزعلی در قبال امریکا می پردازد و مبارزات وی با توطئه های امریکا و رژیم پهلوی را به تصویر می کشد. روایت فعالیت ها و مبارزات آیت الله خزعلی در واقعه فیضیه، قیام 15 خرداد 1342 و سپس تبعید او به زابل، گناوه و دامغان هم بخشی از این کتاب را تشکیل می دهد.
در بخش دیگری از کتاب "مرید امام"، فعالیت های علمی آیت الله خزعلی و مسئولیت های وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد واکاوی قرار گرفته است. همچنین در این صفحات به موضوع مهم انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری و خاطرات آیت الله خزعلی در این رابطه پرداخته می شود. براساس آنچه در این صفحات آمده، آیت الله خزعلی از آن جهت که در آن برهه حساس تاریخی عضو خبرگان مردم بود، در متن قضیه قرار داشته و اطلاعات ذی قیمتی درباره جلسه حساس خبرگان در نیمه خرداد سال 1368 دارد.
از مهم ترین سر فصل های کتاب حاضر، بررسی و واکاوی دیدگاه ها و مواضع آیت الله خزعلی در جریان فتنه سال 1388 است. مواضع آیت الله خزعلی در این برهه حساس تاریخی آن چنان روشن بود که وی حتی در برابر مواضع فرزند خود نیز موضع گیری کرد و در رد آن نامه ای سرگشاده نوشت. ماجرای درخواست مهدی کروبی برای دیدار با آیت الله خزعلی و رد این درخواست توسط ایشان نیز از دیگر مباحث جالب توجهی است که در این بخش از کتاب مرید امام به آن پرداخته شده است.