«حسین بشیریه» را «پدر جامعه شناسی سیاسی ایران » می خوانند. چهره ای دانشگاهی که نه تنها فضای آکادمیک ایران تحت تأثیر اندیشه و آثار وی بوده که فضای سیاسی کشور از جمله شالوده تئوری دوم خرداد نیز تا حدودی وامدار آموزه های دو «پدرخوانده اصلاح طلبان» ،« بشیریه» به مثابه بال سیاسی و «عبدالکریم سروش»، به مثابه بال فلسفی جریان سکولار در ایران بوده است. چرا که بسیاری از سیاست مداران و تئوری پردازان اصلاحات زمانی پای درس او نشسته اند و چه بسا ایده هایشان درباره توسعه سیاسی، نوسازی نظام و دموکراتیزاسیون را مدیون او می باشند.
حسین بشیریه متولد 1332 در همدان، مقطع لیسانس علوم سیاسی را در دانشگاه تهران، فوق لیسانس رفتارشناسی سیاسی را در دانشگاه «اسکس» انگلیس و دکترا تئوری سیاسی را در دانشگاه «لیورپول» گذرانده است. با بازگشایی دانشگاه ها پس از انقلاب فرهنگی، بشیریه در دانشگاه تهران به تدریس مشغول می شود و با تألیف و ترجمه بیش از 100 عنوان کتاب و مقاله به جایگاهی مؤثر در تغییر اندیشه سیاسی نخبگان و جریان روشنفکری و هم چنین ترویج دموکراسی و مفاهیم مدرنیته دست می یابد.
کتاب حاضر در چهار فصل به معرفی بشیریه و آراء و اندیشه او پرداخته است: فصل اول: بشیریه کیست؟ فصل دوم: انقلاب با عینک بشیریه فصل سوم: آیا بشیریه یک ایرانی است؟ فصل چهارم: وقتی یک دموکرات بر دموکراسی می شورد