محمود حمدی زقزوق دانش آموخته دانشگاه الازهر است و دکترای خود را در فلسفه از دانشگاه مونیخ آلمان دریافت کرده است. وی سال های زیادی را به مطالعه و پژوهش درباره شرق شناسی، فلسفه و اندیشه اسلامی گذرانده و 27 جلد کتاب در کارنامه فعالیت های علمی و پژوهشی وی دیده می شود. همچنین وی از همکاران و دوستان زنده یاد عبدالجواد فلاطوری نیز به شمار می رود و سال ها در کنار وی به کارهای مطالعاتی مشغول بوده است.
کتاب اسلام و غرب شامل 9 فصل است و به موضوع های مهمی چون تاریخ شرق شناسی و تحولات آن، جهاد و بنیادگرایی اسلامی، گفت و گوی تمدنی میان جهان اسلام و غرب، روابط فرهنگی میان جهان اسلام و غرب، امکانات گفت و گو و چشم انداز همکاری، ضرورت گفت و گو، موانع تفاهم، راه های گفت و گو، دین در عصر حاضر، تاریخ روابط اسلام و مسیحیت، بازسازی اعتماد میان جهان اسلام و غرب، سوء فهم اسلام در غرب و علل آن و ... می پردازد.
نویسنده، در مقدمه کتاب می نویسد: «از آن نظر که جهان امروز ما همچون دهکده جهانی بزرگی است که همه به گونه ای بر یکدیگر تکیه دارند، پس به نفع طرفین (اسلام و غرب) است که درباره علل واقعی که منجر به اوضاع کنونی گردیده، تحقیق کنند و به این نکته پی ببرند که آیا این مسئله زائیده عوامل نزدیک به عصر حاضر است یا ناشی از انباشته شدن مسائل تاریخی گذشته است و چگونه می توان جنبه مثبت این رابطه را گسترش داد و از مسائل منفی آن خلاصی یافت تا دیوار اعتماد از نو میان طرفین برقرار شود که در آن خللی راه نیابد.»