کتاب حاضر، پژوهشی در راستای توضیح و تشریح تقابل مبنایی نظام اسلامی ایران با استکبار جهانی امریکا است. مؤلف سعی کرده است با استناد به اطلاعات منتشرشده و واقعیتهای موجود و بیانات امام و رهبر، رویارویی جنگ نرم ایران و آمریکا را بررسی کند. در این راستا به جنگ نرم از دیدگاه قرآن، تضعیف روحیة مسلمین، مبارزة عقیدتی با اسلام، رابطة هویت ایرانی و مذهب تشیع، سلب اعتماد مردم از کارایی نظام، گروههای زنان روشنفکر، علت شکست کودتای مخملی در ایران، دستیابی به خودکفایی اقتصادی، عدم غفلت از عدالت اجتماعی و ... اشاره کرده است.
جنگ نرم میان آمریکا و ایران محدود به سالهای اخیر نیست، بلکه آمریکا همیشه جنگ نرم را چاشنی اقدامات دیگر خود از جمله اقدامات نظامی کرده است. لیکن در سالهای اخیر و بویژه بعد از شکستهای مکرر سیاستهای جنگ طلبانه آمریکا در خاورمیانه و عراق و افغانستان ، نگاه ویژه و سرمایه گذاری کلانی روی جنگ نرم داشته و دو حادثه بزرگ تیر 78 و انتخابات 88 ، حاصل تلاشهای این کشور برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی با تکیه بر آموزههای آسمانی اسلام و فرهنگ و بصیرت ملت ، در تولید قدرت نرم و مقابله با آمریکا در این عرصه هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد و توانسته است در جنگ نرم نیز ابزارهای لازم را به میدان مقابله با آمریکا بیاورد.
این کتاب در پنج فصل و 504 صفحه تهیه شده است. مبانی اعتقادی جنگ نرم از نظر قرآن کریم و منابع قدرت نرم در قرآن در قالب 9 اصل در فصل اول بررسی شده است. در فصل دوم تقابل اعتقادی و مبنایی نظام اسلامی و غرب با توجه به منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی بررسی شده و سپس راهبردهای تخریبی آمریکا علیه نظام اسلامی در سه محور بررسی گردیده است. در
فصل سوم کانونها و مراکز تصمیم ساز جنگ نرم آمریکا علیه ایران و چهار طیف پیشرو در این جنگ مشخص شده است. در فصل چهارم راهبردهای آمریکا در برخورد با ایران در سه راهبرد ارائه شده و سپس علتهای شکست کودتای مخملی در ایران و نقش مردم در آن بررسی شده است. در فصل پنجم و پایانی کتاب با تولید و تقویت قدرت زیر نظام اسلامی در اندیشه رهبری در 10 محور آشنا می شویم. در پایان کتاب زندگینامه برخی از ایرانیان همکار با مراکز راهبردی آمریکا و تصاویر ایرانیان همکار با مؤسسات آمریکایی ضد ایرانی آمده است.