این کتاب یکی از پنج کتابی است که ذیل عنوان تفکر درباره آموزش به چاپ رسید و از سوی معلمان بسیار مورد استقبال قرار گرفت. این اثر ارزشمند تجارب آشنایی برای معلمان تازه کار در قالب مطالعات موردی با پوششی معماگونه مطرح میکنند تا معلم را به تفکر و تأمل در این زمینه وادار کند.
تنبیه، آزادی اندیشه، چندفرهنگی، دموکراسی حرفه ای و موضوعاتی از این قبیل در این کتاب مورد بحث قرار می گیرد. علاوه بر این نویسندگان رویکردهای فلسفی و اخلاقی بنیادی در زمینه آموزش و تدریس را نیز مطرح می کنند تا فرصت بهتری برای تصمیمگیری اقتصادی فراهم شود.
در مقدمه کتاب آمده است:
کتاب حاضر با استناد به منشور اخلاقی حرفه آموزش که توسط انجمن ملی آموزش مصوب شده است این معلم فکور یا خردورز را در موقعیت معماهای اخلاقی گوناگونی قرار می دهد و ضمن بیان و تشریح دیدگاه های اخلاقی متفاوت از جمله دیدگاه های نتیجه گرا، غیرنتیجه گرا و اصالت فایده وی را به تامل وا می دارد تا در تصمیم گیری، انتخاب و ارزش یابی و حتی تنبیه و تشویق بتواند با رجوع به یک نظام اخلاقی با قطعیت بیشتری عمل کند.
اگر چه مثال ها و معماهای مطرح شده در این کتاب شاید در فضا و فرهنگی متفاوت شکل گرفته باشد و زاییده تجارب معلمانی غیربومی باشد ولی در مطالعه کتاب خواننده به اشتراک و تشابه تجارب پی خواهد برد.