غیرقابل سفارش
این کالا فعلا موجود نیست و غیرقابل سفارش است.

ساختار روان شناختی فاشیسم

دسته بندی: علوم سیاسی

ناشر: بیدگل

نویسنده: ژرژ باتای

سال نشر: 1397

تعداد صفحات: 105

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
گزیده کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

«ساختار روان شناختی فاشیسم» اثر «ژرژ باتای» فیلسوف پساساختارگرا و پسامدرن فرانسوی است که در اوایل قرن بیستم زندگی می‌کرد.

فلسفه «ژرژ باتای» درواقع پاسخی در برابر فاشیسم زمانه‌اش و راهی برای نابودی هرگونه سلسله مراتب بالا به پایین بود. دیدگاه باتای از فاشیسم، با خوانش دست راستی و لیبرال پوپر، یا خوانش مارکسیستیِ کلاسیک پولانزانس از فاشیسم، تفاوت بسیار دارد.

با توجه به گرایش مارکسیسم ضداستالینیستی او در سال‌های 1931–1943 و همراهی‌اش با سازمان سیاسی «ضد حمله»، و چرخش او از مارکس به نیچه، عضویت در انجمن سرّی «آسِفال»، و چیزهایی از این دست می‌توان تعاریف زیادی از باتای داشت.

باتای در ایران کمابیش ناشناخته است؛ جز چند مقاله و آن هم بیشتر در حوزهٔ نظریهٔ ادبی و نیز شبه هنری، و آن هم در حاشیه. بدین جهت، کژفهمی و حرف‌های عجیب و غریب در مورد او کم نیست. این کتاب فرصتی را فراهم می‌کند تا به درستی با اندیشه‌های این فیلسوف آشنا شویم.

گزیده کتاب

نخستین مشخصۀ قدرت فاشیستی بنیان مذهبی و نظامی توأمان آن است، بنیانی که در آن نمی‌توان این دو عنصر به‌طور معمول متمایز را از یکدیگر جدا کرد: بنابراین، قدرت فاشیستی از آغاز خود را همچون یک تمرکزیافتگی تحقق‌یافته آشکار می‌سازد. با این حال، وجه نظامی فاشیسم، سویۀ بارز آن است. روابط احساسی‌ای که پیشوا را به اعضای حزب پیوند می‌دهند و یکی می‌کنند، عمدتاً مشابه روابطی‌اند که فرمانده را با سربازانش متحد می‌کنند. عرض‌اندام آمرانۀ پیشوا برابر با نفی جوشش انقلابی بنیادینی است که او از آن بهره‌برداری می‌کند؛ انقلاب که یک بنیان دانسته می‌شود، همزمان از لحظه‌ای که سلطۀ داخلی به نحوی نظامی بر شبه‌نظامیان اعمال می‌شود، اساساً نفی می‌شود...

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام