آلمان یکی از کشورهای اصلی است که از ابتدا در نظام جهانی مدرن موضوعیت جدی داشته است و، آنچنان که هگل اذعان دارد، سهم خود را به عنوان یک ملت در تاریخ پرداخته است. آلمان اگرچه دیرهنگام به انقلاب صنعتی پیوست، با پیوستن خود موجب رشد عظیم و سرسام آور این انقلاب و تکنولوژی های مرتبط با آن شد. این مسئله در جنگ جهانی اول و دوم، که آلمان با اختراع جدیدترین جنگ افزارهای پیشرفته سبب خیرگی حریفان خود شده بود به اوج خود رسید، و پس از وقفه ای کوتاه در برهه پس از جنگ دوم، تا امروز توانسته است یکی از کشورهای محوری نظام صنعتی باشد.
یکی از کشمکش های نظام اجتماعی و داخلی آلمان که هنوز بر سر آن بحث جدی وجود دارد نظام دولت رفاهی پس از جنگ است که هنوز در قرن 21 در آلمان کار می کند. در آلمان غربی پس از جنگ، طرح مارشال سبب رونق اقتصادی وسیعی شد، اما برخی مسایل باعث به وجود آمدن مناقشات عظیم در آلمان از زمان اتحاد در سال 1989 تاکنون بوده است.
تیلو ساراتسین، بیش از سه دهه در مصادر مختلف در آلمان قرار داشته و نظام اقتصادی و اجتماعی آلمان را مورد مطالعه قرار داده است. او در کتاب آلمان رو به فرسایش قصد داشته در مناقشات آلمان طرف اردوگاه سرمایه داری تمام عیار با سرمشق آمریکا را بگیرد و تا حدی زیادی موفق بوده است.