ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن

تالستوی و شوپنهاور

دسته بندی: نویسندگان و شاعران

ناشر: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی

نویسنده: مسعود قدیم فلاح

سال نشر: 1397

تعداد صفحات: 88

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

این کتاب قصد دارد با همین رویکرد جامعه‌شناسی ادبیات و همچنین ریشه‌یابی فلسفی به سراغ هر یک از نویسندگان عصر طلایی رمان‌نویسی روسیه برود. نویسندگانی مانند گوگول، تورگینیف، شولوخف، گورگی و دیگران.

نویسندگان در جلد نخست با رویکرد جامعه‌شناختی، تفسیر مقولات مهمی چون مرگ، تمدن، رنج زیستن، احتضار و جنگ را مدنظر قرار دادند، در جلد دوم با اتخاذ رویکردی فلسفی به تفسیر و تحلیل تاثیر فلسفه‌ آرتور شوپنهاور فلیسوف شهیر آلمانی، بر روی اندیشه و رمان‌های لف تالستوی پرداختند.

شوپنهاور مهم‌ترین فیلسوف منظومه‌ فکری تالستوی بوده است و نویسنده‌ روس او را جز نابغه‌ترین فلاسفه‌ تاریخ می‌داند و به همین دلیل از او تاثیر فراوانی به ویژه از "آناکارنینا" به بعد دریافت کرده است و این اثر را به عنوان ترجمانی از کتاب "جهان هم‌چون اراده و تصور" شوپنهاور نگاشته است.

قدیم‌فلاح و حسینی در این کتاب در فصل نخست که شامل دو بخش می‌شود به توضیح مبسوط فلسفه‌ شوپنهاور پرداختند و با شروع از "ریشه‌ چهارگان اصل دلیل کافی" و با توضیح و تفسیر فلسفه‌ کانت، به مفاهیم اصلی فلسفه‌ شوپنهاور، یعنی "اراده" و "تصور" دست می‌یازند.

این دو مولف با توضیح چیستی معمای این دو مفهوم در دیدگاه فلسفی شوپنهاور، به سراغ حاصل فلسفه شوپنهاور در رابطه با "فلسفه‌ زندگی" می‌روند و در ذیل این مبحث، به مسایلی چون انکار اراده، رنج ماهوی زیستن، چگونگی زیستن، اخلاقیات، عشق و از این قبیل می‌پردازند.

پس از این قدیم‌فلاح و حسینی در فصل دوم فلسفه‌ شوپنهاور را در تمام آثار داستانی تالستوی، از جمله "آناکارنینا"، "جنگ‌و‌صلح"، "رستاخیز"، "سونات کرویتسر" و ... بررسی دقیق و تفصیلی می‌کنند و تمامی شخصیت‌ها، روابط، حوادث، مرگ‌ها، تمایلات و تحولات شخصیتی را براساس اندیشه‌ شوپنهاور تفسیر و واکاوی می‌کنند.

در این کتاب حتی واقعیت "جنگ" را که به ویژه در جنگ و صلح از اهمیت بسزایی برخوردار است، نویسندگان با رویکردی شوپنهاوری که قرابت زیادی هم با نوع رویکرد فروید به آن دارد (که در جلد اول در بخش ضمیمه توضیح داده شده است) تفسیر می‌کنند و نوع نگاه مشترک تالستوی و شوپنهاور و فهم یکسان واقعیات ماهوی زندگی و عینی آن را تبیین و مقایسه می‌کنند.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام