مانیفست حزب کمونیست نوشته کارل مارکس و فردریش انگلس یکی از آثار مهم کلاسیک فرهنگ و انسان شناسی است. مارکس و انگلس این جزوه مختصر 40 صفحه ای را وقتی نوشتند که دو جوان انقلابی 29 و 27 ساله بودند. مانیفست حزب کمونیست ابتدای انقلاب قاره ای 1848 منتشر شد و مهم ترین متن تاریخ مکتب سوسیالیسم است که تا به حال کتاب ها و مقالات زیادی درباره اش نوشته شده اند.
برنامه گرایش انقلابی کمونیستی، راهنمای مبارزه عملی و نمایان گر مبانی نظری سرنگونی نظام طبقاتی زندگی اجتماعی از جمله موضوعاتی هستند که در این مانیفست به آن ها می پردازد. بابک احمدی در کتاب «دگرگونی جهان» زمینه تاریخی و فکری نگارش این مانیفست را تشریح کرده و درباره تاریخ اش، چاپ های مختلفش در طول ادوار مختلف، پیش گفتارهای مارکس و انگلس بر مانیفست و ترجمه های گوناگونش نوشته است. او پیش تر کتاب «واژه نامه فلسفی مارکس» را هم با همکاری نشر مرکز منتشر کرده است.
کتاب «دگرگونی جهان» 3 فصل اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از «زمینه تاریخی و نظریِ نگارش مانیفست»، «تاریخ مانیفست» و «مفاهیم بنیادین مانیفست».
احمدی پیش از این سه فصل در پیشگفتار کتاب، ابتدا مارکس و انگلس را معرفی کرده و سپس به بیان توضیحاتی درباره کتاب پرداخته است؛ از جمله این که تلاش کرده در این اثر، زمینه اجتماعی، سیاسی و فکری نگارش مانیفست را همراه با شرح تاریخ عرضه آن (چاپ های مختلف، ترجمه اش به زبان های گوناگون و رویکردهای متفاوت به آن در دوره های مختلف) و نیز مفاهیم اصلی ای که بسیاری برای نخستین بار در این بیانیه مطرح شده بودند، مطرح کند.