این کتاب علاوه بر آنکه چاپ جدیدی را تجربه کرده است از ویراست و افزودن مطالب جدید بهره مند است و به طور کلی شاکله ظاهری آن نیز تغییر کرده است.
این کتاب در ویراست دوم خود مورد بررسی و تصحیح کلمه به کلمه حجت الاسلام عبدالله حسن زاده آملی مسئول حفظ و نشر آثار علامه حسن زاده آملی قرار گرفته است.
تشنه دانش در 3 قسمت کلان به بررسی مدیریت تحصیل در عالم طلبگی پرداخته است.
قسمت یکم مقام های تحصیل است؛ در این قسمت به راهبردها و راهکارهای تحصیل دانش و تدبیر آموخته ها پرداخته شده است. مقام های مطرح شده در بخش یکم عبارتند از: استاد، کتاب، مطالعه، پرسش، مباحثه، تکرار، قلم، تقریر، شرح، تحقیق، نقد، حاشیه نویسی، جهت گیری در قبال نظام آموزشی و مدیریت نابسامانی.
بخش دوم ذیل عنوان منزل ها به ده منزل معنوی پرداخته شده است؛ این منزل ها بیشتر به روحیاتی اشاره دارد که تخلق دانش پژوه بدان ها ضروری است. باعث می شود تا راهبردها و راهکارهای تحصیل دانش را به بهترین وجه محقق کنند. این منزل ها عبارت است از: عطش و طلب، امید (مثبت اندیشی)، همت، صبر، استقامت، اغتنام فرصت، ترویح قلب، مصاحبت، توقف و تثبت، نظم، مزاج، محاسبه، خانواده.
بخش سوم ذیل عنوان هدف ها به 5 هدف اشاره شده است. تحصیل علوم دینی، پروراندن عالمان دینی، ترمیم، پالایش و پیشرفت، تبلیغ، تحقق مقاصد دین.