«بُرشکن» به یک رسم دیرینه در بین کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری گفته می شود به این صورت که کشاورزان هر منطقه روز خاصی را برای دروی محصولات خود تعیین می کردند تا همگی به یک اندازه برداشت کرده و حقی از کسی پایمال نشود.
این رمان دارای موضوعی اجتماعی است و به نقد شرایط خانسالاری دوره پهلوی و تضییع حقوق کشاورزان از سوی خوانین آن دوران می پردازد.
این رمان روایتگر رنج مردمانی است که در یک دوره تاریخی مشخص با وجود زحمات و تلاش های بسیاری که در زمین های کشاورزی متحمل می شدند اما منفعتی از آن نمی بردند و حاصل این دسترنج نصیب خوانین آن دوران می شد.
گزیده کتاب
بُرشکن. حالا چه بود مگر این بُرشکن؟ از کجا آمده بود؟ بنایش را که گذاشته بود؟ ای کاش ریشه اش می سوخت که ریشه همه را سوزانده بود. مگر نمی شد بی برشکن زندگی کرد؟ پیرتر ها می گفتند اولش این طور نبوده، چهارتا بزرگتر از روی خیر خواهی بنا گذاشتند همه با هم سرزمین بروند مبادا داس کسی خوشه آن دیگر را سهم خرمن خود کند و چشم در چشم همسایه حیا کند، مبادا مال غیر قاتی مال خودی به تاپو انبار شود؛ اما کم کم حلاوت نان گندم که جای تلخناکی و گسی نان جو زیر زبان جماعت مزه کرد، اگرچه سفره ها رنگین تر شد، برکت از آن ها رفت. آدم ها هم عوض شدند. برشکن شد میدان تاخت و تاز و خالی کردن عقده ها سرهم.