فقر تفکر فلسفی و الزامات تمدن و توسعه در ایران
سال نشر : 1398
تعداد صفحات : 760
معرفی کتاب
اثر حاضر محصول حدود سی سال پژوهش برای شناخت مفاهیم تمدن و توسعه و ریشه یابی دلایل توسعه نیافتگی ایران از طریق مطالعه آثار و کتاب های متعدد نویسندگان صاحب نظر در این زمینه و گفت و شنود با دانشجویان و نخبگان می باشد که چکیده آن در اعلام چهار نظریه مرتبط به هم و مکمل یکدیگر به شرح زیر خلاصه می شود:1. آرمان گرایی مرزهای یک تمدن را تعیین می کند و واقع گرایی ساختن تمدن در یک ساختار سه بعدی علم در طول، هنر در عرض، و فلسفه در ارتفاع را به عهده دارد.
2. فلسفه مستقل از آنچه که دین به اتکای وحی برای آخرت انسان تدارک دیده است، به اتکای عقل، سازوکارهای حقوقی، سیاسی، و اقتصادی را برای بهزیستی انسان در این دنیا تحت عنوان تمدن و توسعه فراهم می آورد.
3. توسعه نشان دهندۀ کیفیت تمدن است و رسیدن به توسعۀ پایدار یعنی کیفیت بخشی مستمر به تمدن، مستلزم وجود آزادی و استقرار واقع گرایی می باشد. این در حالی است که آرمان گرایی با آزادی و واقع گرایی در تقابل و تضاد قرار دارد.
4. آزادی پیش نیاز فلسفه است و فلسفه با داشتن خصوصیت نفی هرگونه مرجعیت، موتور پیش برندۀ توسعه می باشد. فقط در یک جامعۀ آزاد، فلسفه می تواند مرجعیت های متصلب را نفی و موجب تولیدات جدید علمی و هنری شود.
- زبان کتابفارسی
- شابک978-964-214-301-6
- سال نشر1398
- چاپ جاری1
- شمارگان2000
- نوع جلدجلد سخت
- قطعوزیری
- تعداد صفحات760
- ناشر
- نویسنده
- وزن1259
- تاریخ ثبت اطلاعاتپنجشنبه 30 بهمن 1399
- تاریخ ویرایش اطلاعاتشنبه 2 اسفند 1399
- شناسه88220
محصولات مرتبط