loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

ترجمه المراقبات

3.4 (5)

ناشر اخلاق

نویسنده جواد ملکی تبریزی

مترجم ابراهیم محدث بندر ریگی

تعداد صفحات : 552

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 902 10003022
احتمال تاخیر در تهیه
250,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

"المراقبات" یا "اعمال السنة" یکی از تالیفات گرانسنگ آیت حق و عرفان مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (رضوان الله علیه) است، که آنرا به راه و روش سلف صالح و عظمای اصحاب امامیه تالیف نموده و از احادیث صحیح و گهر بار ائمه (علیهم السلام)، ادعیه و اوراد مخصوص به ایام و لیالی و ماه و سال (تمام ماههای سال قمری به ترتیب از محرم تا ذی الحجه) از منابع موثق در آن گردآوری نموده است.
جایگاه کتاب المراقبات در نزد ارباب باطن بسیار رفیع است. علامه طباطبائی (رحمة الله علیه) مفسر کبیر قرآن، در باره این کتاب تقریظی دارند که در آن به شان و جایگاه این اثر گرانمایه اشاره می کنند. سطوری از تقریظ ایشان بر این کتاب اینگونه است: «این چند سطر که بر کتاب "اعمال السنة" تالیف حجت و آیت الهی، مرحوم حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی –قدس الله روحه – می نویسم، قصد ستایش این کتاب گرانسنگ و گرانقدر یا تعریف و توصیف مولف بزرگوار آنرا ندارم. چرا که این کتاب دریایی است پر از مروارید که در پیمانه نگنجد و نویسنده آن بدون شک الگوی بلند مرتبه و والا مقامی است که قدر و ارزشش با مقیاس قابل انداازه گیری نیست و همین عذر خواهی موجه کافی است و نا امیدی از دستیابی ما به هدف و رسیدن به مقصود، برای راحتی عذر خوبی است و ما را کفایت می کند...در این کتاب لطائف و تیزبینی هایی است که همیشه اهل ولایت الهی از آن مراقبت می کردند و ظرافتهایی در آن است که در دل سرگشتگان محبت الهی خطور کرده و جمله هایی در ان وجود دارد که برای اهل ریاضت در عبویت خدا به منزله لوحی برای تذکر و یادآوری است.»

-------------
این کتابی است که بزرگانی چون علامه طباطبایی و امام خمینی و آیت الله حسن زاده عاملی در مدح و ستایس و بزرگداشت آن سخن ها گفته اند، مطالب و معارف آن بسیار عمیق و در عین حال با زبانی همه فهم بیان شده که شاید بتوان آن را اعجاز مؤلف و وجه تمایز این اثر با سایر آثار مشابه دانست، علامه طباطبایی در تمجید این کتاب از عباراتی نظیر کتاب کرانسنگ و گرانقدر و دریایی پر از مروارید که در پیمانه نگنجد استفاده کرده اند که خود گواه از عظمت این اثر است.
برای کسانی که تشنه سلوک الی الله هستند و عزم بر طی طریق در راه بندگی خدا را دارند نکات بسیار ارزشمندی دارد که به گواه استاد حسن زاده آملی نیاز مبرم هر سالکی است. در مجموع این کتاب یک دوره از معارف اعتقادی و اخلاقی و عرفانی ناب همراه با مواعظ بلیغ است که قلوب آماده را زنده می کند و مانند استادی شفیق و رفیق در این مسیر انسان را یاری می رساند.

در بخشی از مقدمه مولف بر کتاب، می خوانیم: « و ای نفس! بدان که می توانی نزدیکی و رضایت او را در مدت یک روز بلکه در یک ساعت و یک لحظه بدست آوری. بشرط اینکه بدانی نیت تو در ترک غیر خدا و قصد دیدار او صادقانه و پاک است. زیرا او حاضر است نه غایب، رو آورنده است نه رو گردان و مشتاق است نه غیر آن... و اگر چنین همتی نداری، با کوشش و با نرمی و مدارا یا نفس و سخت نگرفتن به خود از ضایع شدن و بیهوده گذشتن اوقات جلوگیری کن تا بدین ترتیب به انجام خیرات عادت کنی. زیرا خیر عادت است و از شر بپرهیز که پرهیز از آن عبادت است. و مبادا که همیشه در غفلت از خداوند بسر بری که در این صورت از حیوانات و از پست ترین مردم پست تر خواهی بود. به آسانی می توانی از روزهای سال مراقبت کرده و برای یک بار بعضی از اعمال سال را انجام بدهی. و من در این کتاب بطور اختصار مهمترین اعمال وارده و لازمترین مراقبات را می نویسم.»فراز1:
روایت شده هرکه در یکی از ماه های حرام سه روزی پیدرپی که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بگیرد، ثواب نهصد سال عبادت برای او نوشته شود. …
ای کسی که ادعای ایمان به وعده های خداوند متعال را داری!...
آیا می توانی ... کاخی از کاخ های بهشت را که خدا در مقابل یک تسبیح در این شب به تو وعده داده ، قیمت گذاری کنی؛
سپس به حال خود بیندیش ... چگونه بخاطر از بین رفتن کالاهای دنیا از تأسف می میری! ...
علت بی علاقگی به پاداش آخرت و علاقه به نعمت های دنیا، چیزی جز ضعف ایمان است؟!
"در فصل اعمال مهم نیمه شعبان"فراز 2:
در حدیث معراج خداوند پرسید: ای احمد! آیا آثار روزه را می دانی ؟
پاسخ داد: خیر.
خداوند فرمود: نتیجه روزه کم خوری و کم گویی است و این دو حکمت را به ارمغان می آورند و حکمت معرفت را در پی دارد و معرفت یقین را و وقتی که بنده ای به یقین رسید باکی ندارد که چگونه روزگار را سپری کند. در سختی یا آسانی و این مقام رضا است که خشنودند به رضای من.
"در مراقبت ماه رمضان"

فراز 3:
در روایت است: «کسی که بدنبال خواسته برادرش به راه افتد و با تمام توان بدنبال خواسته اش نباشد، حتماً به خدا و رسولش و مؤمنین خیانت کرده است.» و ((کسی که یک خواسته برادر مؤمنش را برآورد، مانند کسی خواهد بود که نُه هزار سال خدا را عبادت کرده باشد بگونه ای که روزهایش را روزه و شبهایش به عبادت ایستاده باشد.))
"در مراقبت ماه رمضان، دوستی برای خدا"

فراز 4:
عدم استجابت دعای خوبان به این جهت است که خداوند نسبت به بندگان صالحش عنایت کامل دارد. و این عنایت باعث می شود که او را از چیزهایی که باعث ضرر اوست حفظ کند؛ گرچه به خیال خود سعادتش در آن چیزی باشد که از خدا درخواست می کند.
"در مراقبت ماه رمضان، راز عدم اجابت دعای خوبان"
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما