ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن

مبانی فیلم نامه نویسی: راهنمای گام به‌ گام از فکر تا فیلم نامه

دسته بندی: نمایشنامه و فیلمنامه

ناشر: سوره مهر

نویسنده: سید فیلد

سال نشر: 1393

1
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
گزیده کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

مجموعه کاملی است درباره نحوه نوشتن فیلم‌نامه از زمانی که اندیشه یا ایده‌ای در ذهن فیلم‌نامه‌نویس شکل می‌گیرد تا موقعی که فیلم‌نامه‌ای آماده برای گذراندن مراحل تولید فیلم بر روی کاغذ می‌آید.

هدف از تدوین کتاب مبانی فیلم‌نامه‌نویسی (Screenplay: the foundations of screenwriting) این است که توانایی در فیلم‌نامه‌نویس ایجاد شود که بنشیند و با انتخاب، اعتماد به نفس و اطمینان از این‌ که می‌داند چه می‌کند، فیلم‌نامه بنویسد.

کتاب با طرح ابتدایی‌ترین مطالب (برای مثال، تعریف فیلم‌نامه) شروع می‌شود و سپس عناصر پیچیده‌تر مطرح در فیلم‌نامه‌نویسی (صحنه، سکانس، مسائل اقتباس در فیلمنامه نویسی...) را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه، همراه با نمونه‌هایی عینی از فیلم‌های برجسته دنیا، در بر می‌گیرد، و در فصل پایانی، حتی درباره مسائل «بعد از نوشتن فیلم‌نامه» (صفحه عنوان فیلم‌نامه، راه‌های قانونی برای ثبت فیلم‌نامه جهت اثبات ادعای مالکیت برآن...) نیز توضیحاتی دارد.

سید فیلد (Syd Field)، یکی از نظریه‌پردازان آمریکایی سینما در حوزهٔ فیلم‌نامه‌نویسی بود. او کتاب‌های گوناگونی دربارهٔ نحوهٔ نگارش فیلم‌نامه به تحریر در آورده است و هم‌ اکنون فیلم‌نامه‌نویسان زیادی در سراسر دنیا از سرمشق سید فیلد در فیلم‌نامه‌نویسی تبعیت می‌کنند. الگوی سید فیلد هم‌ اکنون یکی از رایج‌ترین الگوهای فیلم‌نامه‌نویسی در هالیوود است. سید فیلد پیش از مرگش در دانشگاه جنوب کالیفرنیا در بخش نگارش حرفه‌ای فیلم‌نامه مشغول به تدریس بود.

گزیده کتاب

در بخشی از کتاب مبانی فیلم‌نامه‌نویسی: راهنمای گام‌به‌گام از فکر تا فیلم‌نامه می‌خوانید:

اگر به‌ یاد بیاوریم که فیلم‌نامه مثل یک اسم است، دربارۀ فردی در یک محل که کارش را انجام می‌دهد، آن‌گاه می‌توانیم تفسیر کنیم که آن فرد شخصیت اصلی داستان است و «کاری» که انجام می‌دهد، ماجرا است. بنابراین، وقتی از موضوع فیلم‌نامه صحبت می‌کنیم، در واقع دربارۀ ماجرا و شخصیت یا شخصیت‌های داستانی حرف می‌زنیم.

در هر فیلم‌نامه، یک ماجرا و یک شخصیت داستانی به‌ نمایش در می‌آید. شما، به‌ عنوان فیلم‌نامه‌نویس، باید بدانید فیلم‌تان دربارۀ کیست و چه اتفاقی برای او می‌افتد. این اصل اولیه در نوشتن است، نه تنها در مورد فیلم‌نامه بلکه دربارۀ همۀ اشکال نوشتن.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام