کتاب عمود 878 به قلم مریم برزگر، داستانی خواندنی از زندگی اکبر صورتگر، یکی از اعضای گروهک تروریستی اوایل انقلاب است که پس از کشف دفترچه شخصیاش به رشته تحریر در آمد. این اثر شگفتانگیز توانست رتبۀ نخست جشنواره عبرات را در سال 1387 کسب کند،
این داستان هیجان انگیز، زندگی منافقین و اعضای گروهکهای تروریستی را به زیبایی و از دریچهای متفاوت روایت میکند. ماجرای عمود 878 با کشف دفترچۀ روزنگار اکبر توسط دخترش آغاز میشود و در سه فصل بعدی با سه زاویه دید متفاوت ادامه مییابد. اکبر صورتگر عضو گروهک تروریستی منافقین در سالهای اول انقلاب دست به جنایتهایی میزند که نه تنها باعث رعب و وحشت شهروندان و افراد جامعه میشود، بلکه زندگی شخصی و خانوادهاش را نیز تحتالشعاع قرار میدهد. داستان ضمن پرداختن به خاطرات اکبر، زندگی دختر او که در جستجوی هویتش است، روایت میشود.
یکی از نقاط قوت داستاننویسی برزگر، غافلگیری و تعلیقهای بهجاست؛ همین ویژگی، کتاب او را به داستانی هیجان انگیز بدل کرده است که شما یک نفس و بیوقفه میتوانید آن را بخوانید و در هر سطر آن با حادثهای نو روبهرو شوید. با این وجود، داستان انسجام و پیوستگیِ روایی بسیار خوبی دارد و این ویژگی آن باعث پیچیدگی تصنعی نشده است.
برزگر درباره انگیزۀ نگارش کتابش چنین میگوید: «احساس کردم باید از ظلمی که منافقان به مردم و حتی خانواده خودشان کردند مثل ظلمی که اکبر و پریوش به فرزند خودشان کردند، داستانی بنویسم و شاید همین حس مهمترین انگیزه من برای نوشتن (عمود 878) شد»