loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

مظلومیت تاریخی: بررسی و نقد آیات ولایت از دیدگاه آلوسی

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

در اعتقاد تشیع، امامت از اصول دین و منصب الهی و بس عظیم است که نفوس بشر را به کمال مطلوب خود هدایت می کند، چرا که جامع اسلامی بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله احتیاج به شخصی دارد که ادامه دهنده راه آن حضرت در بعد تبیین، توسعه و تطبیق شریعت باشند، لذا شیعه برای آن اشخاص خصوصیات و صفاتی را قائل است که برای پیامبر صلی الله علیه و آله لازم می داند، از جمله عصمت و این که آن ها سرچشمه و عصاره و مجموعه همه خوبی ها، ارزش ها، صفات برجسته و فضایل اخلاقی اند. از دیدگاه شیعه این افراد امیرالمومنین علیه السلام و 11 فرزند ایشان از نسل حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا علیهاالسلام می باشند که خداوند در آیاتی از قرآن به امامت و ولایت، عصمت و فضایل آن ها تصریح نموده است.

مولف در این کتاب به صورت اختصاصی درصدد بررسی شبهات آلوسی و پاسخ مفسران شیعه به آن ها در مورد آیات نازل شده در شان اهل بیت علیهم السلام می باشد.

آلوسی می گوید: «در کتاب های صحیح مسلم و بخاری خبری از ماجرای غدیر آن گونه که شیعه روایت کرده، نیست و این نشان می دهد نقل شیعه شرایط صحت را نداشته، پس معتبر نمی باشد.»

پاسخ

احادیث معتبر زیادی وجود دارد که علمای اهل سنت آن ها را پذیرفته اند، ولی بخاری و مسلم آن ها را در کتاب های خود نیاورده اند؛ هم چنین خود بخاری و مسلم نگفته اند حدیث صحیح فقط آن حدیثی است که آن دو مورد بررسی و روایت قرار داده اند؛ اصلا خود بخاری در صحیح اش گفته: «هر جدیثی که در کتابم آورده ام، صحیح است؛ البته بعضی از احادیث صحیح را ترک کرده ام.»
درست است که حدیث غدیر در صحیح مسلم و بخاری نیامده، ولی در سایر کتاب های معتبر اهل سنت مانند مسند احمد بن حنبل، سنن ابن ماجه، المستدرک علی الصحیحین، اسباب النزول القرآن و فتح الباری شرح صحیح امام ابی عبدالله محمد بن اسماعیل البخاری آمده است و علمای بسیاری از جمله ذهبی به صحیح بودن بسیاری از طرق آن اعتراف کرده اند.
عدم صحت روایت تبریک عمر به حضرت علی علیه السلام

آلوسی می گوید: «روایتی که در آن آمده که در قضیه غدیر عمر به علی کرم الله تعالی وجهه تبریک گفته، ضعیف است.»

پاسخ

اگر این روایت ضعیف است پس چگونه است که حدود شصت نفر از علمای اهل سنت در کتاب های خود به آن اشاره کرده اند؟ از جمله این کتاب ها: مسند ابن حنبل، مناقب علی بن ابی طالب علیه السلام، شواهد التنزیل، الکشف و البیان، تاریخ بغداد، مفاتیح الغیب، و فرائد السمطین می باشد…
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما