سلامت روان از بزرگترین نعمت های الهی است که از جایگاه ویژه ای در زندگی انسان برخوردار است. آن چنان که در حدیثی آمده است: «آگاه باشید که فقر، نوعی گرفتاری است و سخت تر از فقر، بیماری تن است وسخت تر از بیماری تن، بیماری قلب است. آگاه باشید؛ ثروت نوعی نعمت است و بهتر از ثروت سلامت بدن و بهتر از سلامت بدن پرهیزکاری قلب است». به همین خاطر، سلامت روان که در این حدیث، از آن به سلامت و پرهیزکاری قلب تعبیر شده، نعمتی است بی بدیل که مستلزم به کارگیری تدابیر لازم، جهت حفظ و ثبات آن می باشد.
در مدل زیست دینی خانواده در ارتباط با کارکرد تامین سلامت روان که بر اساس آیات و روایات تعیین شده است، جوانب گوناگونی از مناسبات خانوادگی تحت پوشش قرار گرفته است. نمونه ی بارز این مطلب، دستورالعمل هاست، مرتبط با لزوم عفت مداری، چه در حوزه روابط خاص، میان زوجین و چه در حوزه ی تعاملات آنان در اجتماع که ثمره ی آن برخورداری خانواده از آرامش روانی خواهد بود.
مقدماتی ترین فرمان ها در مورد شکل گیری خانواده بر مبنای حفظ عفت به منظور داشتن خانواده و اجتماعی سالم، امر به ازدواج دختران و پسران مجرد و فراهم سازی مقدمات توسط افراد دارای صلاحیت می باشد