این کتاب سرگذشت نامهی زلمی خلیلزاد بوده که وی آن را «سفر من در جهانی متلاطم از کابل به کاخ سفید» خوانده است.
در این کتاب خلیلزاد، دیپلمات افغان – آمریکایی، شرح زندگی خود را با تمرکز بر حوادث سیاسی افغانستان، عراق و ایالات متحده در سه بخش و بیستوشش فصل به رشتهی تحریر درآورده است:
در بخش اول، وی به دورهی اول زندگی خود میپردازد. این بخش با توصیف دوران کودکی خلیلزاد و افغانستان دهههای 1950 و 1960 میلادی آغاز میشود. نویسنده در این بخش چگونگی راهیابیاش به ایالات متحده و پیوستنش به دیپلماسی آمریکا را نیز شرح میدهد. چگونگی درگرفتن جنگ شدید داخلی در افغانستان با فروپاشی رژیم کمونیست در سال 1992 میلادی و سرانجام، رویکارآمدن طالبان پایان بخش اول کتاب است؛
در بخش دوم، نویسنده به جزئیات حادثهی 11 سپتامبر میپردازد و مسئولیتها و مأموریتهایی را که در دولت بوش بر عهده داشته است (از جمله سفیر ایالات متحده در افغانستان و عراق و نمایندهی دائم سازمان ملل متحد) تشریح میکند؛
خلیل زاد در بخش پایانی کتاب، وضعیت آمریکا را در جهان ترسیم میکند و جهان کنونی را جهانی خطرناکتر توصیف میکند و توصیههایی برای سیاست خارجی دولت جدید آمریکا بهویژه در خصوص رویارویی با مسائل عمدهی خاورمیانه از جمله ایران هستهای، سوریه، عراق و غیره ارائه میدهد.
گزیده کتاب
در بخشی از کتاب میخوانیم: «کاش هشدارهای ظریف را در مورد بیثباتیای که در دوران پس از جنگ، عراق را در خود غرق خواهد کرد، جدی میگرفتم.» با رویکارآمدن دولت جدید در ایالات متحده و گمانهزنیهای مختلف در خصوص رویکرد آن به سیاستهای جهانی، خواندن «فرستاده» خالی از لطف نیست؛ خصوصا اینکه نام خلیلزاد هم جزو گمانهزنیهای پست وزارت امور خارجهی آمریکا مطرح میشد.