اثر حاضر، محصول تلاش های این استاد حوزه، در سال ها تدریس و برگزاری کارگاه ها و کلاس های «شبهه شناسی و جریان های تولیدکننده شبهه» بوده که در سراسر کشور برگزار شده است.
نویسنده در مقدمه کتاب براین باور است که تمامی پرسش ها و شبهاتی که در طول تاریخ بشر شکل گرفته، ناشی از محدودیت آگاهی انسان نسبت به امور مختلف بوده است؛ بنابراین، عامل اصلی ایجاد شبهه، محدودیت آگاهی است.
کتاب یادشده در شانزده درس تنظیم شده که مؤلف به طور خلاصه در مرحله اول به شناسایی مفهوم پرسش، سؤال و شبهه میپردازد؛ در مرحله دوم راههای دریافت شبهه را بررسی میکند و در مرحله سوم به پاسخیابی شبهات از راههای مختلف اشاره میکند؛ اما مهم ترین مرحله و نقطهی عطف این کتاب، مرحله چهارم است که نویسنده ذیل آن چهارده روش پاسخگویی به شبهات را با مثالهای گوناگون و متنوع بیان، تحلیل و مورد بررسی قرار میدهد. پس از آن در مرحله آخر، بهطور اجمالی جریانهای تولیدکننده شبهه را به هشت گروه تقسیم میکند.
مؤلف در این کتاب معتقد است، برای تکمیل مباحث شبههشناسی حداقل به سه کتاب دیگر در این راستا نیاز است تا بتوان نظاموارهی منطقی پاسخ به شبهات را تا حد زیادی تکمیل کرد.