موضوع این کتاب، استراتژی تغییر حکومت در تفکر امام (ره) است،
پژوهش حاضر با طرح سؤلاتی ویژگیهای اصلی فرآیند تغییر حکومت در تفکر امام خمینی(ره) را بیان میکند و همچنین با دیدگاههای چندلر، پورتر، جیمز، براینکویین، ایچ ایگورانسف را مطرح میسازد.
نویسنده در این کتاب سعی داشته با بهرهمندی از روش تحقیق اکتشافی و تاریخی مطالعه خود را به انجام رسانیده و مخاطبین را به درک کاملی از استراتژیها و مهارت های خارقالعاده امام خمینی (ره) در این دگرگونی عظیم «تغییر حکومت» برساند.
لذا این کتاب ابتدا با طرح مقدمه پژوهش و آنگاه در فصل اول، کلیاتی از پژوهش مطرح میشود و در فصل دوم، مروری بر زندگینامه امام خمینی(ره)، فصل سوم؛ روند رویدادهای قبل و بعد از انقلاب و در فصل چهارم آن پیشینه کتاب را مورد بررسی قرار داده است. در فصل پنجم، روش تحقیق با استفاده از روش کتابخانهای و تحلیل محتوای صورت گرفته و نوع مطالعه آن اکتشافی- توصیفی است. در فصل ششم، که عمده مطالب را شامل میشود به تحلیل یافتهها در استراتژی تغییر حکومت در تفکر امام خمینی(ره) پرداخته و همچنین به پرسشهای کتاب پاسخ میدهد، قابل ذکر است که مؤلفه اساسی کتاب، خدامحوری است و مؤلفههای فرعی کتاب را ادای تکلیف و مردمداری، عدم سازش با باطل و حمایت از مستضعفین و محرمین تشکیل میدهد که عملکرد و بیانات حضرت امام(ره) مربوط به هر کدام به صورت الگوهای رفتاری بیان گردیده است. فصل هفتم، به بحث و نتیجه گیری پیرامون یافتههای کتاب میپردازد،
در پایان نیز پیشنهاداتی مطرح شده که کتاب حاضر میتواند به عنوان نگرش تازه در مطالعات آینده محققین و نویسندگان مورد بررسی و منشأ اثر قرار گیرد.