ارتباطات میان فرهنگی یکی از حوزههای مهم ارتباطات است که نیازمند توجه عمیقتر و بیشتر است. یکی از دلایل آن این است که این شکل از ارتباطات در همه نقاط جهان حضور عینی و ملموس و در چهرهسازی در مورد ملتها و فرهنگها نقش مؤثری دارد.
ارتباطات افراد داری فرهنگ و یا پاره فرهنگ متفاوت در یک فرهنگ وسیعتر را میتوان ارتباطات میانفرهنگی نامید. یکی از دلایل این نامگذاری، احساس تمایز یک فرد از دیگری است.
علیرغم اینکه مطالعات و تحقیقات مربوط به ارتباطات میان فرهنگی در بسیاری از دانشگاه های جهان به یک رشته آکادمیک مهمی تبدیل شده است، متأسفانه در ایران، که بهشدت درگیر بسیاری از ارتباطات میانفرهنگی با ملتهای مختلف، چه در داخل و چه خارج از کشور است، این حوزه مطالعاتی نه در سطح دانشگاهی و نه در سطح اجتماعی مورد توجه جدی نمیباشد.
در این کتاب، نگارنده تلاش نمود که مهمترین کتاب در حوزه ارتباطات میانفرهنگی که توسط ویلیام بی گادیکانست و بهنام «نظریهپردازی درباره ارتباطات میانفرهنگی» منتشر شده است را در دو جلد ترجمه نماید که توسط انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام در سال 1396 منتشر گردیده و شامل مهمترین نظریات حوزه ارتباطات میانفرهنگی است. در حقیقت این کتاب یک دانشنامه ارتباطات میانفرهنگی است که مباحث نظری را بهشکل وسیع و همهجانبه مطرح نموده است.
آشنایی دانشجویان و علاقمندان به نظریات مهم ارتباطات میانفرهنگی با تأکید بر ابعاد عملی و مصداقی آنها از اهداف اصلی اثر حاضر است و همه نظریات مطرحشده، دارای یک مورد مطالعاتی است که ناظر به همان نظریه میباشد.