در این دنیای مدرن که همسایه از همسایه خبر ندارد هنوز یک خاندان است که مثل دوران قدیم به فکر همدیگر هستند و دستگیری فامیل از خویشاوند خود هنوز به افسانه ها سپرده نشده است.
کتاب «یادگار» برای باز کردن گرههای همین دنیای مدرن نوشته شده است. روش انقلابی زیستن، سالم زیستن و اتحاد در کتاب «یادگار» روایت میشوند. یادگار؛ روایت داستانی از خاندانی ایثارگر است که شناسنامه ایثارگری آنها می تواند الگویی برای یک ملت باشد.
قصههای این کتاب از تاریخچه خنداب شروع میشود و به خاندان یادگاری میرسد. راوی سالها مجاهدت و علم و دانشآموزی و کارهای خیر از خاندان یادگاری را برای شخصیت اول داستان یعنی علیرضا تعریف میکند. قصههای تلخ و شیرین از گذشته که آمیخته از حوادث مهم تاریخ معاصر ایران از جمله ماجرای کشف حجاب، سفر رضاخان به همدان، قیام میرزاکوچک خان، حوادث انقلاب قبل از پیروزی و اثر آن در این منطقه، حوادث بعد از انقلاب همچون قیام خلق مسلمان و...
حاج ملا محمود یادگاری بزرگ این خاندان که قریب 100 سال سن دارد، شخصیتی استثنایی است که شاید بتوان گوشه از شخصیت او را از لابه لای خطوط یادگار شناخت. او شخصیتی است که با وجود بذل مال و جان و فرزند در راه اعتلای اسلام و انقلاب هنوز هم که هنوز خود را بدهکار انقلاب میداند و دعای اول و آخرش به جان مقام معظمرهبری است. کوچکترین شهید شهرستان خنداب پسر نوجوان او علی یادگاری است. که مرتضی احمر به معرفی او و 6 تن از دیگر شهیدان خاندان یادگاری در این کتاب پرداخته است.