نمایان شدن چهره سیاست در فضای تعامل عمل و گفتار، و فهم آموزههای نوین و درک این تجارب، زمینهای برای تحلیل اندیشه و عمل سیاسی شخصیتهای سیاسی-اجتماعی است.
با توجه به جنبه های نظری و کاربردی طرح شده در اثر حاضر (مباحثی نظیر حکومت اسلامی، نظریه ولایت فقیه، فقه سیاسی، فقه حکومتی و فقه الاجماع، موضوعات و تحولات سیاست عملی در ایران، اندیشههای مرتبط با واقعیتهای اجتماعی، مدیریت سیاسی کشور و دیگر موضوعات)، انتشار مجموعه ای مدنظر است که بصورت مستقیم یا غیر مستقیم، می تواند به تقویت مکتب سیاست اسلامی منجر شود و الگویی برای گرهگشایی از مسائل عرصه سیاست علمی باشد.
جلد نخست این دانشنامه، با محور قدرت و تبیین سازوکارهای غرور آفرین آن و با هدف معرفی راهکارهای کنترلی و اصلاحی قدرت در حکومت اسلامی پرداخته و مقولاتی چون حکومت اسلامی، جایگاه مردم در حکومت اسلامی و الگوی نقش آفرینی آنها در قالب حزبی، رقابت های حزبی و انتخابات، امنیت، مقاومت و مدیریت بحران، تاکید بر بنیاد اجتماعی سیاست و ارائه نظریه دین سالاری مردم به بحث گذارده شده و بناست تا مجلدات دیگر از این مجموعه با محوریت شخیصت های سیاسی و اجتماعی، اماکن، رخدادهای مطرح در حوزه سیاست، مقولات ترکیبی و استنباطی نظیر فقه سیاسی، اخلاق سیاسی، جامعهشناسی سیاسی و ... تدوین و ارائه شود.