مؤلف در تدوین این اثر از روش تحقیق تاریخی تطبیقی و تحلیل محتوایی استفاده کرده است. ابزار و شیوههای گردآوری اطلاعات شامل کتابخانه ای، میدانی و گردآوری تصویری از روی آثار موجود در موزهها، مجموعههای خصوصی و غیره میباشد. فهرست مطالب کتاب:
در کتاب هنر طراحی علاوه بر ارائه 1500 طراحی ارزشمند، مبحث نظری هر طراحی ایرانی نیز به منظور درک بهتر این آثار بررسی میشود. ابتدا پس از دیباچه در فصل اول به بررسی اصول و سنتهای پایدار در هنر طراحی ایرانی پرداخته میشود و در فصل دوم به بررسی و شناخت طراحیهای ایرانی براساس منابع مستند در باب طراحی ایرانی اختصاص مییابد.
در فصل سوم به مطالعه و سیر تحول تاریخی طراحیهای ایرانی از کهنترین روزگار تا مکتب اصفهان اشاره میشود. فصل چهارم به بررسی هنر طراحی مکتب اصفهان تا اواخر دوره قاجار اختصاص دارد و در فصل پنجم نیز تأثیر هنر طراحی ایرانی در شکل گیری هنر طراحی گورکانیان هند و عثمانیها مورد بحث قرار میگیرد.
پس از فصل پنجم به چند پیوست، متن دیباچه مرقع بهرام میرزا (بخش مصوران، نقاشان و مذهبان)، متن عرضه داشت (گزارش کار کتابخانه ای بایسنغر) و معرفی مختصر هنرمندان طراح ایران پرداخته میشود. در انتهای کتاب نیز آثار طراحی گنجانده شده است.
مجموعه آثار طراحیهای گردآوری شده براساس دورههای تاریخ هنر ایران تنظیم و به توالی زمانی آورده شده است. در انتها تعدادی از آثار طراحی هنرمندان ایرانی در درباره مغولهای هند (گورکانیان)، ترکان عثمانی و یا هنرمندان بومی که به شیوه ایرانی کار کرده اند، همراه با مجموعهای از آثار تذهیب و تشعیر ایرانی که با روش طراحی همخوانی دارد، آمده است.