کتاب حاضر جلد 4 از مجموعه ی ارتباطات و آگاهی است که به نقش رسانه ها در ثبات جامعه، تحرک و نفوذ اشاره دارد. این اثر به بررسی و تحقیق مسائلی از قبیل: توسعه، عرصه های شکوفایی، ضرورت تاریخی و جهانی شکوفایی جمهوری اسلامی ایران، توسعه در غرب، مسیرهای اطلاع رسانی، چیستی و چرایی رسانه، ثبات و پویایی جامعه و…، پرداخته است. کتاب حاوی 4 گفتار است که شامل: «گفتار نخست: شکوفایی ملی- قوت و فرصت ها، گفتار دوم: شکوفایی ملی- ضعف و تهدیدها، گفتار سوم: ضرورت های اساسی برای شکوفایی ملی و گفتار چهارم: دلایل ناکارآمدی رسانه ها در شکوفایی ملی» می باشد.
گزیده کتاب
مسیر دیگر اطلاع رسانی وجود رسانه های تخصصی است. به تعداد رشته های علمی وجود رسانه های تخصصی ضروری است و به میزانی که تخصص های گوناگون در رشته های مختلف علمی به وجود می آید، باید نشریه های تخصصی نیز به وجود آید. دوره تناوبی انتشار رسانه ها به میزان تولید اخبار و مقالات در زمینه تخصص آن ها بستگی دارد. بنابراین دوره های تناوبی انتشار رسانه از روزانه تا گاهنامه تفاوت پیدا می کند. ممکن است یک رسانه تخصصی فقط در زمینه «قلب» فعالیت کند و دوره تناوبی نشر آن ممکن است ماهانه باشد و در آن از روش های نوین بهداشت و درمان قلب گفتگو کند و یک نشریه نیز ممکن است درباره «موتور» فعالیت کند و تکنیک های تولید انواع موتورها را توضیح دهد و دوره تناوبی آن هر فصل یک شماره باشد و به صورت فصلنامه منتشر شود. بنابراین در هر رشته علمی باید حداقل یک رسانه داشته باشیم که جامعه اساتید، دانشجویان، فارغ التحصیلان و علاقمندان آن رشته را تحت پوشش خود قرار دهد. نظریه گمراه کننده ای که از جمله نظریه های القابی است می گوید: «فرهنگ باید اقتصاد خود را داشته باشد». معنی ساده این جمله آن است که تمام نویسندگان باید قلم به مزد شوند و برای پول بنویسند و نویسندگی هم مانند دلالی، بورس بازی، رباخواری و… منشا درآمد روا یا ناروا باشد. معیار روایی یا ناروایی نیز از نظر کسانی که چنین ادعایی دارند میل اجتماعی است. شاخص میل اجتماعی نیز گیشه در سینما، تیراژ در مطبوعات و «پیگیری کننده» در فضای مجازی است. واضح است که این اندیشه تا چه اندازه خطرناک و گمراه کننده است. به عنوان مثال یک مجله پورنو می تواند در میان جوانان طرفدار داشته باشد ولی آیا وجود چنین مجله ای موردنیاز جامعه است؟
این نظریه که از غرب به کشورهای هدف تهاجم فرهنگی صادر می شود و در خود غرب طرفدار ندارد و غرب سالیانه میلیون ها دلار خرج رسانه های خود می کند تا…