کتاب پیش رو معرفی، تبیین، ریشه یابی و بررسی مفهوم استکبارستیزی به عنوان یکی از اساسی ترین آرمان های جمهوری اسلامیایران و تعیین جایگاه آن در منظومه گفتمانی انقلاب اسلامی را در دستور کار دارد.
نویسنده میخواهد دریابد که اصولا استکبارستیزی به چه معناست و نظام انقلابی و دین مدار جمهوری اسلامی چرا و بر چه مبنایی استکبارستیز است و این خصیصه استکبارستیزی چه اقتضائات، استلزامات و نمودهایی دارد. جهت پاسخ به این سؤالات، مباحث کتاب در فصولی به شرح ذیل تنظیم و ارائه شده است.فصل اول به واژه شناسی استکبار و استکبارستیزی و تبیین معادل آن در ادبیات علوم سیاسی یعنی مفهوم ، امپریالیسم اختصاص مییابد. در فصل دوم بررسی جایگاه استکبارستیزی در آموزه های شریعت مبین اسلام (به طور خاص نص قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم (3) و ائمه معصومین (ع)) انجام شده است، فصل سوم درنگ و مرور کوتاهی بر حرکت های ضد استکباری دیگر ملل جهان در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا دارد، فصول چهارم و پنجم به مطالعه ریشههاو زمینه های شکل گیری حرکت های ضداستکباری در تاریخ سدههای اخیر ایران به تفکیک در برهههای قاجاریه و پهلوی اول، و پهلوی دوم میپردازند.
در حقیقت طی این دو فصل نویسنده در پی آن است که دریابد کدام عوامل و تجارب تاریخی، بسترساز وقوع انقلاب ضداستکباری ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) شده اند و در فصل ششم ردیابی تاریخی نمودهای استکبارستیزی در جریان نهضت امام خمینی (ره) از خرداد 1392 تا بهمن 1357 صورت گرفته است. فصل هفتم به بررسی نقش و جایگاه آرمان استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامیبا تأکید بر اندیشه امام خمینی (ره) » محتوای شعارهای مردم انقلابی ایران و مشن قانون اساسی جمهوری اسلامیایران اختصاص دارد و سرانجام در دو فصل هشتم و نهم، نویسنده نحوه حضور آرمان استکبارستیری را در سیاست رسمیجمهوری اسلامیایران از ابتدای پیروزی انقلاب تا هنگام رحلت امام خمینی (ره) و از رحلت امام خمینی (ره) تا کنون مورد توجه قرار داده است.