به کارگیری قابلیتهای فناورانه در بخش صنایع دفاعی در کشور ما، نسبت آنچه در اقتصاد ملی و رقابتپذیری آن در بازارهای منطقهای و جهانی رخ داده است شرایط متفاوتی را فراهم آورده، تا جایی که جزء بنگاههای مطرح دنیا هستیم. بدین سبب طرح مفاهیم علمی مرتبط با قابلیتهای فناورانه، و بیان تجربه موفق صنایع کشور و الگوی عملی شده آن و در انتها ارائه پیشنهادی مفهومی تحت عنوان الگوی هسته و شبکه، ساختار اثر حاضر را تشکیل می دهند.
رشد و پیشرفت صنعتی در کانون توجه کتاب حاضر است و مباحث مرتبط با آن واکاوی میشود و در انتها موردکاوی از سازمان صنعتی صنایع دفاعی_دریایی بعنوان یک پروژه ملی پیاده و نتایج آن تدوین شده، و به عنوان یک الگو نیز برای سایر بخشها مطرح شده است. اما بکارگیری این الگو به طور ویژه در صنعت نفت، با توجه به اینکه جایگاه و نقش بازیگران و نحوه شکلگیری جریان موثر عرضه و تقاضا برای تولید فناوری در آن مشخص نیست و خلاهای نهادی گوناگونی در این عرصه وجود دارد، امکانی ویژه میطلبد و حل آن با ایجاد هویتهای نهادی جدید و تغییر در برخی هویتهای نهادی ممکن خواهد بود.
ایده اصلی الگوی “هسته و شبکه” در کتاب قابلیتهای فناورانه در صنایع دفاع طرح و بسط داده شده و قابل تعمیم به بخشهای مختلف صنعتی است