در دهههای گذشته چین به یکی از مهمترین قدرتهای اقتصادی و به دنبال آن سیاسی جهان بدل شده است. قرار گرفتن در چنین جایگاهی نگاههای کنجکاو را به سوی این کشور و ریشههای چنین رویدادِ شگرفی جلب کرده است.
از دیگر سو کامیابیهای دانشآموزان استان شانگهای در واپسین آزمونهای جهانی سبب شده که افزون بر ساختار سیاسی-اقتصادی، شیوههای آموزش در مدرسههای این کشور نیز محل توجه قرار بگیرد. این کامیابیهای آموزشی برخی از سیاستمداران و روزنامهنگاران غربی را شیفتهی ساختار آموزشی چین کرده است. تحلیلهای سطحی این دلدادگانِ غربی،
نویسندهی این کتاب را که خود دانشآموختهی مدرسههای چین و در همان حال آموزششناسی برجسته و جهانی در آمریکاست، واداشته تا با تجربههای زیستهی خود در کنار نگاهی انتقادی، به ریشهها و لایههای درونیتر ساختار آموزشی این اژدهای بزرگ اقتصادی جهان بپردازد. نویسنده در دل این بررسیها به برخی از مهمترین ویژگیهای ساختارهای سیاسی، فرهنگی و آموزشی چین پرداخته است که جملگی میتوانند برای صاحبنظران و خوانندگان کنجکاو ایرانی که ذهنشان معطوف به این کشور و دگرگونیهای عظیم چند دههی گذشتهی آن است، آموزنده، شگفتآور و گاه هشداردهنده باشد.