ابومِخْنَف لوط بن یحیی أزدی غامدی (متوفی 157 ق.) یکی از مشهورترین و قدیمی ترین گزارشگران واقعه ی عاشورا است. وی از شیعیان امامی کوفه و تاریخدان و سیره نویس بوده است.
کتاب «مقتل الحسین» او ازجمله ی مشهورترین منابع تاریخ عاشورا به حساب می آید. در گذر زمان، اصل این کتاب از بین رفته است. تنها آنچه از آن مقتل ارزشمند قابل دسترسی است، روایت هایی است که به طور مستقیم ابوجعفر محمد بن جریر طبری (متوفی 310 ق.) در کتاب تاریخ خود نقل کرده است و مجموعاً 113 روایت کوتاه و بلند را شامل می شود.
در کتاب حاضر، دکتر حجت الله جودکی ـ پژوهشگر تاریخ و محقق در کتاب شناسی مقاتل ـ به روشی نقادانه و علمی به استخراج روایات مذکور از تاریخ طبری همت گماشته و آن ها را به ترتیب حوادث تاریخی مدون کرده است.
همچنین برای نخستین بار متن عربی مقتل همراه با ترجمه ذکر شده است. در این کتاب همچنین پیشگفتاری با موضوع تاریخچه ی مقتل نگاری و معرفی مقتل ابومخنف آمده است.
این کتاب را انتشارات خیمه در 438 صفحه قطع وزیری و با قیمت 16 هزار تومان منتشر کرده است.