loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

چه کسی آخرین تصاویر به جا مانده از شهید چمران را ثبت کرد؟

نویسندگان مرتبط : مصطفی چمران

با آغاز جنگ تحمیلی آرام و قرار نداشت، در بیشتر مأموریت ها در کنار شهید چمران حضور و ارتباط بسیار صمیمی با او داشت و شدیداً مورد توجه اش قرار گرفت. علاوه بر اسلحه، وسائل دوربین عکاسی را نیز با خود حمل می کرد.

یکشنبه 31 خرداد 1394

کاظم اخوان عکاس ِ جاویدالاثری است که به همراه حاج احمد متوسلیان در 14 تیرماه 1361 و در توطئه مشترک صهیونیست ها و فالانژها ربوده شد و از آن تاریخ تاکنون، اخبار ضد و نقیضی در ارتباط با سرنوشت او و همراهانش مبنی بر شهادت و یا اسارت در چنگال اسرائیل در داخل و خارج از کشور منتشر شده است و هنوز واقعیت امر معلوم نیست که شهید است یا اسیر.

با آغاز جنگ تحمیلی آرام و قرار نداشت لذا سریع خود را به اهواز رسانیده و به ستاد جنگ های نامنظم پیوست و در ده ها عملیات رزمندگان بر علیه دشمن متجاوز با دوربین عکاسی خود در گرماگرم نبرد حضور یافت. او در بیشتر مأموریت ها در کنار دکتر چمران حضور داشته و ارتباط بسیار صمیمی با وی داشت و شدیداً مورد توجه اش قرار گرفت. در نبرد، همیشه پیشتاز بود. علاوه بر اسلحه، وسائل دوربین عکاسی را نیز با خود حمل می کرد. در هر یک از خطوط، هنگامی که ارتباط قطع می شد، او بود که به دلیل شهامت و ورزیدگی به سرعت ارتباط را برقرار می کرد.

در سخت ترین شرایط جنگی، حتی در شرایطی که انتظار شکست می رفت او با قاطعیت و اطمینان دیگران را دلداری می داد، آرامش و متانت او در کارها اطمینان خاطر ایجاد می کرد. در هر فضائی قرار می گرفت روح نشاط و شادی را بر آن فضا حاکم می شد. حتی در اولین برخورد با افراد، گوئی سال هاست او را می شناسد و می تواند به او تکیه کند و مشتاق دیدار دوباره او شود. او یک رزمنده بسیجی هنرمند بود که هنر عکاسی در وی با جنگ متولد شد.

وی در طول یک سال و نیم زندگی مداوم در جبهه ها موفق گردید، صحنه هایی بدیع و استثنایی را به تصویر بکشد تا بینندگان و نسل های آینده آنچه را که سال ها پیش اتفاق افتاده است بدانند. با نگاهی به عکس های اخوان می توان دریافت، سری پرشور او را در تهیه عکس ها یاری کرده و با ایمان و علاقه به مهارت و تخصص رسیده است. با جاودانه نمودن وقایع خاص دفاع مقدس، توانسته حماسه، ایثار، شهادت طلبی، اسارت و ذلت دشمن، ویرانی، آوارگی، بحران ها و…را در آثارش متجلی کند. خاطره های جانبازی، ایثارگری ها و شهامت های خود وی نیز همواره زبانزد هم رزمانش بود. دوستانش او را رزمنده و عکاس هنرمند می دانستند.

کاظم اخوان کسی بود که ایام بسیاری در مأموریت های متعدد در جوار شهید مصطفی چمران ایام خود را سپری کرده است، مجموعه وسیعی از تصاویری که توسط او به ثبت رسیده، از شهید چمران است که هم اکنون نیز موجود است. شهید چمران در یکی از نوشته های خود در خصوص حماسه سوسنگرد از رشادت های شخصی به نام ستوان اخوان نام می برد. این فرد همان کسی است که تانک منهدم شده توسط وی اکنون در سوسنگرد به یادگار مانده است. در بخشی از نوشته شهید چمران آمده است:

"شوق دیدار دوستانم در سوسنگرد در دلم موج می‏ زد، و هنگامی که شجاعت؛ و مقاومت ‏های تاریخی آن ها در نظرم جلوه می‏ کرد، قطره اشکی بر رخسارم می ‏غلتید، ستوان "فرجی" و ستوان "اخوان" را به یاد می‏ آورم که با بدن مجروح، با آن روحیه قوی از پشت تلفن با من صحبت می‏ کردند، درحالی که سه روز بود که غذا نخورده و حاضر نشده بودند بدون اجازه رسمی حاکم شرع، دکانی یا خانه ‏ای را باز کنند و از نان موجود در محل، سدّ جوع نمایند. آن دو صرفاً پس از اینکه حاکم شرع اجازه داد که رزمندگان به شرط داشتن صورت حساب می‏ توانند اموال مردمی را که از شهر گریخته بودند بردارند، حاضر شدند پس از سه روز گرسنگی وارد یک دکان شوند و بعد از نوشتن فهرست مایحتاج خود از آنها استفاده کنند. این تقوی در این شرایط سخت از طرف این جوانان پاک رزمنده و مقاوم، آنچنان قلبم را می ‏لرزانید که سراز پا نمی‏ شناختم".

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط