خبر

    مظفر اقبال با «جهان اسلام و خیزش آگاهی»

    کتاب «جهان اسلام و خیزش آگاهی» شامل مقالات و گفتارهایی از دکتر مظفر اقبال (اندیشمند پاکستانی) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
    کتاب «جهان اسلام و خیزش آگاهی» نوشته دکتر مظفر اقبال (اندیشمند مسلمان پاکستانی مقیم کانادا و رئیس مرکز اسلام و علوم کانادا) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
    این کتاب از یک مقدمه و زندگی نامه و همچنین 20 گفتار و گفت وگو و مقاله دکتر مظفر اقبال تشکیل شده که پیش از این، طی 10 سال اخیر در نشریات و سایت های مختلف منتشر شده اند.

    عناوین گفتارها و مقالات این کتاب عبارتند از: ریشه ها، بنیادها و تاریخ نهضت جهانی اسلام، منشاء ناپلئونی دو قرن ظلم به مسلمانان، جهان اسلام و روشنفکران غربگرا، دستورالعملی برای جوامع مسلمان، اشتهای بی‏ پایان آمریکا برای خونریزی، تجربه تأسیس حکومت اسلامی از مدینه‏ النبی تا دوران معاصر، خیزش آگاهی، سرمایه اجتماعی جهان اسلام و آینده، انقلاب اسلامی ایران امید همه مسلمانان جهان است، اسلامی سازی علوم؛ چهار نگرش اسلامی برای توسعه مدرنیته اسلامی، اسلام و علم: پاسخ به رویکردی نادرست، آیا تکنولوژی هویت اسلامی را به مخاطره انداخته است؟، طب اسلامی، سنت شفای روحانی، عدالت و قدرت و منابع پایدار و جاودان قدرت در برابر تروریسم.
    در بخش پیوست‏ ها هم عناوین زیر آمده است: نگرش غربی ها به قرآن همراه با مباحث سیاسی است، بررسی سنت دانشنامه‏ نویسی دربارۀ اسلام، بعضی فرقه های اسلامی از یهود و نصاری تبعیت می کنند، نمایش کاذب پیمان عدم تکثیر هسته‏ ای و گزارشی از کتاب «اسلام، علم، مسلمانان و فناوری؛ گفتگوی مظفر اقبال با سید حسین نصر».

    دکتر مظفر اقبال (Muzaffar Iqbal)، متفکر مسلمان پاکستانی و بنیان گذار و رئیس مرکز «اسلام و علوم» کاناداست.

    وی در رشته شیمی از دانشگاه «ساسکاچوان» کانادا موفق به اخذ مدرک دکترا شد و پس از آن، در «مؤسسه عصب شناسی دانشگاه مک گیل» در مونترئال مشغول به کار شد و در آنجا دارویی برای ردیابی تومورهای مغزی ساخت.
    مظفر اقبال در سال 1954 در شهر لاهور پاکستان به دنیا آمد و در سال 1979 به کانادا مهاجرت نمود که از آن زمان تاکنون در سِمَت‏های تحقیقاتی و دانشگاهی در دانشگاه‏های ویسکانسین ـ مدیسون (85ـ1984)، مک گیل (1986) و ساسکاچوان (1984ـ1979) به فعالیت پرداخته است. سالهای 1990 تا 1999 را در پاکستان به سر برد که در مقطعی به مدیریت کمیته همکاری‏ های فنی و علمی ِ سازمان کنفرانس اسلامی و سپس مدیریت آکادمی علوم پاکستان منصوب گردید.

    وی در سال 1996 از مسئولیتش استعفا داد و سه سال بعد به کانادا بازگشت و دغدغه‏ هایش را در حوزه «سنت عقلانی اسلام»، «تاریخ اسلام»، «جنبه های فلسفی و متافیزیکی ارتباط اسلام و علم»، «اسلام و غرب» و «اسلام و مدرنیته» دنبال می‏ کند

    کتاب «جهان اسلام و خیزش آگاهی» در 192 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و به قیمت 6500 تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. دفتر نشر معارف پیش از این کتاب «میراث عظیم و امت خفته» این نویسنده را با ترجمه علی فتحعلی آشتیانی منتشر کرده بود.

    برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

    ورود یا ثبت‌نام