26,000
تومان
10 ٪
23,400
تومان
افزودن به سبد خرید

مفهوم و حقوق شهروندی در نهج البلاغه

دسته بندی: امام علی و غدیر

ناشر: بوستان کتاب قم

نویسنده: مهدیه عربی فر

سال نشر: 1391

تعداد صفحات: 212

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

«مفهوم و حقوق شهروندی در نهج البلاغه» متشکل از پنج فصل کلیات و مفاهیم، جایگاه مباحث شهروندی در نهج البلاغه، بستر و مبانی شهروندی در نهج البلاغه، محتوا، عمق و نوع شهروندی از دیدگاه نهج البلاغه و گستره و غایت شهروندی در نهج البلاغه است.

مخاطبان کتاب «مفهوم و حقوق شهروندی در نهج البلاغه» در فصل نخست با مضامین مقدمه، مفهوم و تعریف شهروندی، گونه شناسی و طبقه بندی نظریات شهروندی، انتخاب و معرفی یک الگو از شهروندی، غایت شهروندی و عمق شهروندی آشنا می شوند.

فصل دوم اثر حاضر به پیشینه و جایگاه شهروندی در جامعه اسلامی، حقوق شهروندان، وظایف شهروندان، پیشینه و جایگاه شهروندی در زمان خلفای راشدین، جایگاه مباحث سیاسی در نهج البلاغه و بررسی مفاهیم ناظر به شهروندی در نهج البلاغه توجه دارد.

فصل سوم کتاب مفهوم و حقوق شهروندی در نهج البلاغه به موضوعاتی با عنوان های بستر شهروندی در نهج البلاغه، مبانی هستی شناختی، مبانی معرفت شناختی، رابطه شرایط اجتماعی در اندیشه شهروندی امام علی(ع)، منابع شناخت، اصل برابری انسان ها و دیدگاه امام علی(ع) درباره مشروعیت می پردازد.

در فصل چهار این نوشتار مطالبی درباره محتوای شهروندی در نهج البلاغه، عمق شهروندی در نهج البلاغه و نوع شهروندی در نهج البلاغه عرضه می شوند.

در فصل آخر کتاب هم درباره گستره شهروندی در نهج البلاغه، تساوی در انصاف، تساوی در تقسیم بیت المال، تساوی در برخورداری از فرصت ها، تساوی در اجرای قانون، مسوولیت دولت در قبال تمام طبقات جامعه، توصیه به پرهیز از امتیاز دادن به اطرافیان، توصیه به اجرای حق برای همه حتی نزدیکان و دوستان، نتیجه امتیاز دادن به اطرافیان، پرهیز از انحصارطلبی، پرهیز از تجاهل، غایت شهروندی در نهج البلاغه، برقراری عدالت، برقراری امنیت، برقرار رفاه و آسایش و تربیت برای زمینه سازی رشد و تعالی شهروندان سخن به میان می آید.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام