تهیه این کتاب کمی زمان لازم دارد و ممکن است با تغییر قیمت همراه باشد
۱۸٬۰۰۰
تومان
افزودن به سبد خرید

چشم انداز ادبیات نمایشی

گذر از ارسطو به پسامدرنیسم و پسااستعمار

دسته بندی: نمایشنامه و فیلمنامه

ناشر: پرسش

نویسنده: بهزاد قادری

سال نشر: 1390

تعداد صفحات: 260

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

ادبیات نمایشی همانند دیگر رشته های دانش بشری، در گیرودار دگرگونی های فکری آدمی رشد می یابد، از این دگرگونی ها تأثیر می پذیرد و در برابر آنها از خود واکنش نشان می دهد. در این مجموعه که دربرگیرندۀ هفت گفتار نظری و نقد و بررسی دربارۀ ادبیات نمایشی در سه بخش است، به پاره ای از این دگرگونی ها اشاره می شود. دو فصل نخست از بخش اول چارچوب های نظری پیرامون تراژدی را بررسی می کنند و سه فصل بعدی زمینه سازی های بعدی برای نگرش نو به ادبیات نمایشی را مطرح می کنند و در نتیجه گفتارهایی پیرامون پسامدرنیسم در ادبیات نمایشی، "ضد - تئاتر"به عنوان ابزار هویت جویی و نیز جنبش پسااستعمار و نمایشنامه نویسی می پردازند.

در دو گفتار بخش سوم این کتاب، چند متن نمایشی - داستانی بومی به عنوان نمونه هایی برای پیونددادن متون نمایشی با مسائل قدرت و هویت بررسی و نقد شده اند. در این دو فصل به مسائلی چون پدیدارشناسی و رئالیسم گروتسک اشاره می شود.

یکی از ویژگی های تراژدی، پافشاری آن بر "کثارسیس" است. از این واژه خوانش های گوناگونی ارائه داده اند و هر یک نیز در گذر زمان بر غایت شناسی نوع ادبی تراژدی تأثیر مستقیم گذاشته اند و به گونه های متفاوت تراژدی دامن زده اند. پس در فصل دوم با اشاره به برداشت های موجود از فن شعر ارسطو، گونه های برجستۀ خوانش از "کثارسیس" بررسی شده و سپس با استفاده از دیگر متون ارسطو، گونه های دیگر این خوانش را که در گفتمان ادبی اروپا رواج داشته اند، با خوانش های موجود مطابقت داشته اند تا هاله های معنایی این واژه در پیوند با چشمداشت های ما از تراژدی شفاف تر شوند؛ زیرا با هر خوانشی از این واژه به گونۀ خاصی از تراژدی رسیده اند و واکنش های درام نویسان امروزی به این نوع ادبی در چارچوب این هاله های معنایی بهتر شناخته خواهد شد.

فهرست مطالب این کتاب بدین قرار است:
پیشگفتار چاپ دوم؛ پیش گفتار چاپ یکم
بخش یکم: 1. تعاریف تراژدی و جوهرۀ آن از دید ارسطو، یادداشت های فصل یک؛ 2. ارسطو و معضل "کثارسیس" در گذر زمان، یادداشت های فصل دو.
بخش دوم: 1. پسامدرنیسم و گریز از تئاتر نهادینه پس از 1968، یادداشت های فصل یک؛ 2. پسامدرنیسم، "شبه تاریخ" و واکنش درام نویسان، یادداشت های فصل دو؛ 3. زبان و هویت در ادبیات نمایشی، یادداشت های فصل سه.
بخش سوم: 1. پدیدارشناسی دو متن از رادی و دولت آبادی، یادداشت های فصل یک؛ تاریخ در رئالیسم گروتسک، یادداشت های فصل دو.

اطلاعات کتاب

  • زبان کتاب: فارسی
  • سال نشر: 1390
  • چاپ جاری: 1
  • شمارگان: 2000
  • نوع جلد: جلد نرم
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحات: 260
  • ناشر: پرسش
  • نویسنده: بهزاد قادری

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام